سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: NRCCONF01_069
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 528
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی جایگاه مشارکت عمومی در قوانین و فرآیندهای ارزیابی اثرات محیط زیستی (مطالعه موردی: ایران، استرالیا و ایالات متحده آمریکا)
چکیده مقاله:
ارزیابی اثرات محیط زیستی نوعی ابراز برنامهریزی است که از آن به عنوان مولفه ای اساسی در تصمیم سازی یاد می شود. ازجملهاصول بنیادی این ابزار، ماهیت مشارکتی آن است به طوریکه مشارکت عمومی به عنوان بخش جدایی ناپذیر از ارزیابی اثراتمحیط زیستی شناخته می شود. در قوانین کشورهای توسعه یافته، انجام ارزیابی بدون دخالت و نظر مردم و جوامع محلی، فاقدمفهوم و محتوا میباشد و صرفا یک تمرین فنی و ابزار توجیه کننده سیاسی در برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست است.تحقیق حاضر تلاش نمود تا به بررسی جایگاه مشارکت عمومی در ارزیابی اثرات محیط زیستی در ایران، استرالیا و ایالات متحدهآمریکا (به عنوان دو کشور توسعه یافته() بپردازد. به این منظور مقایسات تطبیقی میان قوانین و فرآیندهای ارزیابی در سهکشور صورت پذیرفت و از هر کشور پنج گزارش جهت بررسی نحوه اجرای قوانین، مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بررسی حاکیاز این مساله میباشد که عدم توجه کافی به جایگاه مشارکت عمومی در مبانی قانونی و آیین نامه ها در ایران، منجر به ضعفاساسی در میزان، سطوح و روشهای مشارکت عمومی در گزارش های ارزیابی شده است. به طوریکه از نمونه مورد بررسی درداخل کشور، تنها 20 درصد گزارشها، آن هم به شکلی محدود تنها به ارایه برنامه مشارکت عمومی اکتفا کرده اند. این درحالیاست که در کشورهای مورد بررسی توجه کافی به جایگاه مشارکت عمومی در مبانی قانونی، به صورت اجرایی در گزارش ها نیزظهور یافته است به طوریکه از گزارش های نمونه گیری شده، 100 درصد آنها به اجرای برنامه مشارکت عمومی پرداخته اند. لذاتجدیدنظر در قوانین و فرآیندهای ارزیابی اثرات محیط زیستی درجهت ارتقاء مشارکت عمومی در ایران کاملا ضروری به نظرمی آید.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NRCCONF01_069 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/780402/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عسگری پور، افسانه و امیری، محمدجواد و نوحه گر، احمد،1396،بررسی جایگاه مشارکت عمومی در قوانین و فرآیندهای ارزیابی اثرات محیط زیستی (مطالعه موردی: ایران، استرالیا و ایالات متحده آمریکا)،کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه،کرج،https://civilica.com/doc/780402
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، عسگری پور، افسانه؛ محمدجواد امیری و احمد نوحه گر)
برای بار دوم به بعد: (1396، عسگری پور؛ امیری و نوحه گر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و اهمیت مدیریت منابع آب استان همدان (حوزه های اصلی)
- مطالعه مقایسه ی تطبیقی سیستم قیمت تمام شده ی خدمات پستی کشور استرالیا با خدمات پستی ایران
- آموزش و محیط زیست در برنامه چهارم دولت، نمونه موردی (استرالیا)
- بررسی تأثیر روابط خانوادگی بر کاربرد حسابداری مدیریت در کسب و کار شواهدی از آلمان و استرالیا
- نقش مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هوشمند سازی و مدیریت پارکینگ ها در مجتمع های چند منظوره
- واکاوی جایگاه هنرهای بومی در موزه های ایران و جهان در دوره معاصر
- نوسانات قیمت بازار و تاثیر آن در پروژه های عمرانی(شهر جهانی یزد)
- نقش مدیریت اجرائی فرهنگی- اجتماعی در توسعه زیرساختهای گردشگری
- نقش مبلمان شهری در جذب گردشگرمطالعه موردی(پارک باباامان و بش قارداش بجنورد)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.