سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: NEWCONF04_183
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,465
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه باکتری های مولد هسته یخ، گامی در جهت توسعه کشاورزی پایدار در حوزه مدیریت سرمازدگی درختان پسته استان کرمان
چکیده مقاله:
سرمازدگی یکی از مهمترین فاکتورهای تهدید کننده پسته در ایران است و باکتریهای مولد هسته یخ یکی از عوامل تشدید کننده سرمازدگی در درختان محسوب می شوند. بهدلیل اهمیت ویژه اقتصادی پسته در کشاورزی و خسارت چشمگیری که هرساله به این محصول از سرمای دیررس بهاره وارد میشود، در این تحقیق مطالعه بر روی باکتریهای هسته یخ که نقش عمدهای در خسارت سرمازدگی گیاهان حساس به سرما دارند انجام شد. در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت سالهای زراعی 93-94 و94-95، جمعا تعداد 250 نمونه از بخشهای هوایی گیاه، از 80 منطقه مختلف پسته کاری سطح استان کرمان جمع آوری شد. ابتدا باکتریهای اپیفیت (سطح گیاه) جداسازی 1200) جدایه) و نگهداری شد. با انجام آزمون هسته یخ به روش درون لوله، تعداد 64 جدایه هسته یخ گزینش اولیه شدند. با انجام آزمون های کلیدی بیوشیمیایی این 64 جدایه گروهبندی اولیه شدند. جدایه هایی که بیشترین فرکانس هسته یخ را داشتند، شناسایی مولکولی و با بررسی فرکانس هسته یخ با هم مقایسه شدند. بر اساس تعیین توالی بخشی از ناحیه ژنهای 16SRDNA، rpoD و recA جدایه های Pseudomonas moraviensis, Pseudomonas putida, Pseudomonas fragi, Pseudomonas Pantoea agglomerans, viridiflava, وEntrobacter cloacae بهعنوان باکتریهای مولد هسته یخ پسته شناسایی شدند. فعالیت هسته یخ درباکتریهایPseudomonas fragi, P. moraviensis و Entrobacter cloacae ، برای نخستین بار گزارش شد که بیشترین فرکانس هسته یخ مربوط بهP. fragi و کمترین مربوط به Entrobacter cloacae بود. همچنین توان ایجاد سرمازدگی این جدایه ها روی گیاهچه های گندم به اثبات رسید. جدایه های فعال هسته یخ مربوط به مناطقی بود که میانگین سالانه % 60 خسارت سرمازدگی دارند. لذا با وجود ارتباط نزدیک بین حضور باکتریهای هسته یخ و میزان خسارت سرمازدگی پسته در این استان، انجام مطالعات تکمیلی در خصوص مدیریت این مهم ضروری بهنظر میرسد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NEWCONF04_183 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/780167/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رستمی، مهدیه و حسن زاده، نادر و خدایگان، پژمان،1397،مطالعه باکتری های مولد هسته یخ، گامی در جهت توسعه کشاورزی پایدار در حوزه مدیریت سرمازدگی درختان پسته استان کرمان،چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست،تهران،https://civilica.com/doc/780167
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، رستمی، مهدیه؛ نادر حسن زاده و پژمان خدایگان)
برای بار دوم به بعد: (1397، رستمی؛ حسن زاده و خدایگان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی اثر کاربرد هیومکس و فولزایم پلاس اس پی بر درصد خندانی و برخی از صفات رویشی پسته رقم احمد آقایی
- بررسی خصوصیات باکتری های مولد هسته یخ و کاربرد آن ها
- اثر نوع سویه باکتری، محیط کشت و شرایط نوری بر تولید ریشه مویین در گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula offıcinalis)
- برهمکنش بین گونه های باسیلوس و Paecilomyces variotiiدر ایجاد و شدت بیماری سرخشکیدگی درختان پسته
- تاثیر اسید سالیسیلیک وساکارز بر افزایش عمر پس از برداشت گل شاخه بریده گلرنگ رقم (Carthamus tinctorius. L)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هوشمند سازی و مدیریت پارکینگ ها در مجتمع های چند منظوره
- واکاوی جایگاه هنرهای بومی در موزه های ایران و جهان در دوره معاصر
- نوسانات قیمت بازار و تاثیر آن در پروژه های عمرانی(شهر جهانی یزد)
- نقش مدیریت اجرائی فرهنگی- اجتماعی در توسعه زیرساختهای گردشگری
- نقش مبلمان شهری در جذب گردشگرمطالعه موردی(پارک باباامان و بش قارداش بجنورد)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.