مطالعه اثر نانوذرات نقره سنتز شده به روش زیستی بر میزان ×تغییرات آنزیم های انتی اکسیدانت در گیاه رزماری (Rossmarinus officinalis L.)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 840

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF04_181

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1397

چکیده مقاله:

از آنجاییکه ذرات در مقیاس نانو دارای خواص جدیدی هستند، به محض رسیدن به سایز نانو، در اثر خاصیت ناشی از سایز کوچک، ذرات نقره ویژگی های فیزیکو شیمیایی و فعالیت بیولوژیکی قابل توجهی از خود بروز می دهد. این خصوصیات متمایز باعث کاربردی شدن نانوذرات نقره در برنامه های پزشکی شده است. امروزه بدلیل اهمیت اقتصادی بالای گیاهان دارویی به صورت مختلف در طب سنتی و مدرن مورد استفاده قرار می گیرند.3رزماری (Rosmarinus officinalis L) گیاهی از خانواده نعناعیان و دارای خواص ضد التهاب، ضد باکتری و ضد سرطانی است و تایید کرده اند که عصاره برگه های رزماری با توجه به مقادیر قابل توجه دی ترپن های فنلی دارای خواص آنتی اکسیدانی است. رزماری به دلیل غنی بودن از پلی فنل هایی نظیر کارنوسیک اسید و برخی دیگر از مواد به عنوان گیاهی که دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی است شناخته می شود. این آزمایش در گلخانه تحقیقاتی موسسه آموزش عالی سنا اجرا شد. گیاهچه های خریداری شده پس از کاشت ، و ظهور 4 تا 6 برگ گیاه، تیمار نانو ذره نقره زیستی (تهیه شده با استفاده از عصاره گیری اتانولی مریم گلی و نیترات نقره) 44) میلی مولار) به صورت محلول پاشی بر روی گیاه اعمال شد. نتایج نشان داد که تیمار نانوذره نقره زیستی بر روی گیاه باعث افزایش 68، 75 و 81 درصدی آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز نسبت به نمونه شاهد شده است از نتایج فوق می توان چنین استنباط کرد که نانوذره نقره زیستی می تواند بعنوان یک الیسیتور در افزایش انزیم های انتی اکسیدانت و متابولیت های ثانویه عمل کند و بدنبال آن می توان از آن در جهت تولید بیشتر این ترکیبات مهم با خواص دارویی استفاده کرد که بدنبال آن مسیر جدیدی در جهت کنترل بیماریها شناسایی می شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

طیبه آذری نژادیان

موسسه آموزش عالی سنا

معظمه رمضانی

دانشگاه ارومیه

مهیار گرامی

موسسه آموزش عالی سنا