سال انتشار: 1396
محل انتشار: همایش ملی پژوهش های شعر معاصر فارسی
کد COI مقاله: MOASER01_045
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 446
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقاب حلاج در شعر شفیعی کدکنی و صلاح عبدالصبور
چکیده مقاله:
نقاب ریشه در گذشته های بسیار دور و اعماق تاریخ دارد که بشر از آن برای پنهان کردن چهره یا پوشاندن کل بدن خود استفاده می کرد. از دیدگاه روانشناسی، نقاب کهن الگویی است که شخص با استفاده از آن تمایل دارد شخصیت واقعی خود را پنهان سازد و به گونه ای که جامعه از او انتظار دارد عمل کند. اما در اصطلاح ادبی نقاب یک تکنیک بلاغی است که شاعر در موقعیت ها و شرایط اجتماعی و سیاسی خاص، از بین شخصیت های اسطوره ای و تاریخی، شخصیتی را برمی گزیند و دل مشغولی ها و افکار خود را از زبان او بیان می کند. زمانی که بیان بعضی از واقعیت های جامعه ایجاد خطر می کند، شاعر با به کارگیری تکنیک نقاب خود را از خطرات احتمالی می رهاند. تی.اس.الیوت، شاعر آمریکایی تبار انگلیسی، تکنیک نقاب را وارد قلمرو شعر و نقد ادبی نمود و به پیروی از او عبد الوهاب البیاتی در نیمه دوم قرن بیستم آن را وارد عرصه ادبیات معاصر عرب کرد. در شعر معاصر فارسی، شفیعی کدکنی بیشترین بهره را از این شگرد بلاغی برده است. یکی از منابعی که شاعران، شخصیت های نقاب خود را از میان آن برمی گزینند، میراث تصوف است، و در بین صوفیه، شخصی حلاج ، پرکاربردترین شخصیتی است که شاعران آن را به ساحت شعر خویش فرا خوانده اند. دراین مقاله نقاب حلاج را در شعر صلاح عبدالصبور و شفیعی کدکنی بررسی می کنیم تا پاسخی برای این پرسش ها بیابیم: 1- دلیل کاربرد فراوان تکنیک نقاب در شعر این دو شاعر چیست 2- چرا آنها بیشترین شخصیت های نقاب هایشان را از میان صوفیه برگزیده اند 3- در مقایسه نقاب حلاج شفیعی و تراژدی حلاج عبدالصبور از نظر ساختار هنری و جنبه فکری چه تفاوتهایی وجود دارد 4- اشتراکات فکری و عقیدتی و انگیزه آنها در استفاده از نقاب -حلاج چیست
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MOASER01_045 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/727839/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مجیدی، فاطمه و عطایی، محمد تقی،1396،بررسی نقاب حلاج در شعر شفیعی کدکنی و صلاح عبدالصبور،همایش ملی پژوهش های شعر معاصر فارسی،یاسوج،https://civilica.com/doc/727839
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، مجیدی، فاطمه؛ محمد تقی عطایی)
برای بار دوم به بعد: (1396، مجیدی؛ عطایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی سرزندگی خیابان های شهری (مطالعه خیابان امام خمینی اردبیل حد فاصل چهارراه امام خمینی و میدان شریعتی)
- بررسی و تحلیل ریسک های اجرایی در ساختمان های سبز در توسعه پایدار با رویکرد AHP
- بررسی پارامترهای هواشناسی و اقلیم (مطالعه موردی: حوضه کرج)
- تحلیل وضعیت مقاصد گردشگری شهری بر اساس شاخص های خلاقیت(مطالعه موردی: شهر اصفهان)
- تحریم های همه جانبه ایالات متحده آمریکا و وزن سیاسی ژئوپلیتیک ایران (با تاکید بر قدرت مردمی جمهوری اسلامی ایران)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تطبیقی آداب سخن و سخنوری در گلستان سعدی و قابوس نامه
- تحلیل روابط بینامتنی در تقابل با نقاشی سقاخانه ای با تاکید بر نقاشیهای ناصر اویسی و صادق تبریزی«
- بررسی و تحلیل بلاغی شعر ایمان بیاوریم به آغاز سرد فروغ فرخزاد
- بررسی و تحلیل عناصر داستانی در رمان دختری که رهایش کردی از جوجو مویز
- نقش زبان و ادب فارسی در ایجاد وحدت ملی مردم ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.