سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه جستارهای نوین ادبی، دوره: 49، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_JLSS-49-1_003
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 355
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 28 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تداوم اندیشههای ایرانشهری در مخزن الاسرار نظامی
چکیده مقاله:
این پژوهش کوشیده است به این سوالات اساسی پاسخ دهد: 1 -نظامی در نخستین اثرش که نتیجه عزلت و ریاضت و گشت و گذار در عالم دل و اولین تجربه شاعری وی به حساب میآید، درباره عدالت، سیاست و آیین کشورداری چگونه اظهارنظر کرده است 2 -مفاهیم اندیشه ایرانشهری از مسیر چه منابعی به ذهن و زبان او راه یافته است به منظور پیدا کردن پاسخهای نسبتا متقن برای سوالات پیش گفته ، منابع پایه ای پس از اسلام مانند شاهنامه، کلیله و دمنه، سیرالملوک خواجه نظام الملک ، قابوس نامه ، نصیحه الملوک غزالی و حدیقه سنایی بررسی شده است. سپس با توجه به فضای فرهنگی عصر نظامی، میزان تاثیرپذیری مخزن الاسرار در زمینه اندیشه ها ی ایرانشهری از آثار یاد شده مشخص گردیده است. پس از بررسیهای دقیق دریافتهایم که نظامی با پشتوانه معرفتی آثار یادشده به عنوان مصلح اجتماعی و مربی اخلاق کوشیده است نهاد حکومتی آن روز را از طریق اندیشه و عمل سیاسی ایرانیان اصلاح کند . بدین منظور بعضی از م ولفه ها ی اندیشههای ایرانشهری مانند دادگری، تاثیر عدالت بر نظام طبیعت، توامان بودن دین و پادشاهی و . . . را در لابلای حکایتهای مخزن الاسرار مطرح کرده و پادشاهان را در کانون توجه خود قرار داده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JLSS-49-1_003 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/628792/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:وافی ثانی، مریم و یاحقی، محمدجعفر و شریف اف، خدایی،1395،تداوم اندیشههای ایرانشهری در مخزن الاسرار نظامی،https://civilica.com/doc/628792
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، وافی ثانی، مریم؛ محمدجعفر یاحقی و خدایی شریف اف)
برای بار دوم به بعد: (1395، وافی ثانی؛ یاحقی و شریف اف)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.