ارزیابی کارآیی تکنیک ماشین بردار پشتیبان در برآورد هدایت هیدرولیکی با استفاده از داده های مطالعات ژئوالکتریک دشت مراغه- بناب
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 593
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICINH01_347
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
یکی از جنبه های مهم در بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی و همچنین شناخت شرایط حاکم بر محیط هیدروژئولوژیکی تخمین پارامترهای هیدرولیکی مانند هدایت هیدرولیکی می باشد. در چند سال گذشته، روش متداول برای تخمین پارامترهای هیدرولیکی، آزمون پمپاژ بود اما این روش هم دارای عدم قطعیت ذاتی بوده و هم وقت گیر و پرهزینه می باشد. اخیراً مطالعات مختلف نشان داه اند که استفاده از متدهای هوش مصنوعی مانند ماشین بردار پشتیبان ، می توانند بر این نواقص غلبه کرده و با دقت و کارآیی بالایی در تخمین پارامترهای هدرولیکی مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق هدایت هیدرولیکی آبخوان دشت مراغه-بناب با استفاده از تکنیک ماشین بردار پشتیبان(SVM (تخمین زده شده است. نتایج نشان داد که این روش دقیق تر از روش های کلاسیک می باشد و می تواند در صرفه جویی در هزینه و جلوگیری از اتلاف وقت مفید واقع شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید یوسف زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد، هیدروژئولوژی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه تبریز
عطاالله ندیری
عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی، دانشگاه تبریز
علی کدخدایی
عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :