برنامه تحقیقات و تولید حبوبات آبی و چالش های آن
محل انتشار: اولین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,296
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES01_081
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387
چکیده مقاله:
حبوبات دارای ارزش غذایی زیاد و از منابع مهم تامین پروتئین می باشند. از نظر زراعی و تقویت حاصلخیزی خاک و کشاورزی پایدار حائز اهمیت هستند. در دنیا سطح زیر کشت حبوبات در حدود 70 میلیون هکتار و تولید آن نزدیک به 60 میلیون تن می باشد. در ایران در حدود 1میلیون هکتار از ا راضی زراعی به کشت حبوبات آبی اختصاص دارد و معادل 500 هزار تن محصول تولید می کند. مردم برای تامین نیاز غذایی خود بیش از حد سبد مطلوب از گندم و فر آورده های آن استفاده می کنند. برنامه ریزی برای افزایش تولید و استفاده بیشتر سایر محصولات تامین کننده کالری و پروتئین مانند حبوبات موجب بهبود تغذیه و کاهش فشار بر تقاضای فزاینده مصرف گندم می شود امری ضروری است. از آنجا که ایران به علت شرایط مساعد اقلیمی دارای پتانسیل مناسبی برای افزایش تولید حبوبات است برنامه ریزی برای صادرات منظم لازم و منطقی به نظر می رسد. در این مقاله ضمن بررسی اهمیت حبوبات در ایران ، مشکلات تولید و تحقیقات درحبوبات آبی، وضعیت فعلی تحقیقات و برنامه های آتی این محصولات مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
نویسندگان
علی سپهوند نیاز
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و رییس بخش تحقیقات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :