اهمیت مدیریت مبتنی بر دانش در حمل نقل ایمن کالاهای خطرناک از طریق دریا

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,753

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HAZMAT01_083

تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1387

چکیده مقاله:

بیش از 90% حمل و نقل کالا در جهان از طریق دریا و توسط کشتیها صورت می گیرد . حجم قابل توجهی از کالای جابجا شده را کالاهایی که در طبقه بندی خطرناک قرار گرفته اند، تشکیل می دهد. سوانح بسیاری در نتیجه فقدان مدیریت مبتنی بر دانش در حمل و نقل کالای خطرناک در ایران و جهان بوقوع پیوسته است. دانش و مدیریت آن به‌طور گسترده‌ای در زمینه های مختلف اعم از خدمات و صنعت کاربرد، پیدا کرده است و در همین راستا استفاده از دانش در اجرای امور بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. پرداختن به موضوع حمل و نقل ایمن کالاهای خطرناک از جنبه دانشی و اعمال مدیریت مبتنی بر دانش در این خصوص می تواند ضمن شناسائی ابعاد دانشی در ارتباط با جابجایی ایمن کالای خطرناک در دریا، دست اندرکاران را در کاربرد دانش برای مدیریت بهتر حمل و نقل کالای خطرناک، یاری رسانده و ضامن سلامت حمل و نقل کالای خطرناک از طریق دریا گردد. مدیریت مبتنی بر دانش در دنیای مدیریت نوین امروزی، موضوعات مختلفی را در بر می‌گیرد. چنانچه مدیران سازمانها به دقت به مقوله استفاده از دانش سازمانی خود توجه کنند به این نکته پی خواهند برد که میزان دانش در سازمان آنها بیشتر از آن چیزی است که به نظر می رسد، بنابراین شناسائی دانش موجود در سازمان که معمولاً در بین کارکنان قرار گرفته است، از اهمیت زیادی برخوردار است. براین اساس و بر مبنای مدل ارائه شده، مدیریت مبتنی بر دانش با شناسائی دانش کاری مورد نیاز و رفع تنگنها می تواند نقش محوری در جلوگیری از آسیبهای ثانوی حمل و نقل کالاهای خطرناک، می تواند ایفإ نماید. آسیب ناشی از جابجایی کالاهای خطرناک نه تنها در مورد خود کالا مطرح است، بلکه صدمه به محیط زیست و کالا یا کالاهای مجاور نیز از آسیب آن در مصون نخواهد بود. اصولا کالاهای خطرناک ضمن اینکه ممکن است به کالای مجاور صدمه وارد نمایند در معرض خطرات خاصی هم قرار دارند به همین علت باید دانش کافی از اینگونه کالاها را باید از طریق مختلف شناسایی گردد و دست اندرکاران با استفاده از دانش بدست آمده، فعالیتهای مربوط به جابجایی کالای خطرناک را صورت دهند.داشتن دانش از فعل و انفعالات شیمیائی کالاهای خطرناک سبب می شود تا با آگاهی بیشتر درصد ریسک ناشی از جابجایی این نوع کالا را پایین آورد. ارتقای دانش و تقویت سرمایه های فکری با بهره مندی از منابع موجود از کارکردهای مدیریت مبتنی بر دانش است. مقاله حاضر به جایگاه مدیریت دانش در فرآیند حمل و نقل ایمن کالاهای خطرناک از طریق دریا و نقش دانش را در این زمینه نمایان می سازد.

کلیدواژه ها:

دانش کاری ، کنوانسیون های IMO ، کالاهای خطرناک و طبقه بندی آن ، اجزای مدیریت مبتنی دانش ، کارکنان دانشی در حمل و نقل کالای خطرناک ، سوانح ناشی از حمل کالای خطرناک در اثر فقدان دانش و

نویسندگان

علی مرادی

مهندس دریانوردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سامانه، فصلنامه علمی - پژوهشی مهندسی صنایع شماره 26 بهار ...
  • پهلوان نشان علیرضا، حمل و نقل ایمن کالاهای خطرناک در ...
  • ارسطوپور شعله، استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در ...
  • مقالات ارائه شده در اولین سمینار مدیریت دانش ((KM2008 تهران ...
  • International Maritime Dangerous Goods Code _ Including Amendment 32-2004 ...
  • Seafarers' Training, Certification and Watchkeeping 1 995 (STCW95) Convention ...
  • International Convention for the Prevention of Pollution from Ships 1973 ...
  • International Convention for the Safety of Life at Sea (SOLAS) ...
  • Efraim Turban. "Information technology for management :Transforming organizations in the ...
  • Fawzy Soliman and Keri Spooner، Strategies for implementing knowledge management: ...
  • Michael J Marquardt. (1995) Building the Global Learning Organization in ...
  • Nonaka & Takeuchi. "The Knowledge-C reating Company" Oxford University Press، ...
  • OECD، "Knowledge Management: Innovation in the Knowledge Economy، Implications for ...
  • Swan، Scarborough &، Preston. 1999، "Knowledge management _ the next ...
  • The WISE (Web-enabled Information Services for Engineering) Consortium 2002، CYS/ ...
  • http : //fmbm .blogfa. com/8 502.aspx ...
  • نمایش کامل مراجع