بررسی شرط طهارت مولد در امامت جماعت
محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 785
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LAWI01_111
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
افراد انسانی گاهی از طریق مشروع و ازدواج شرعی و قانونی به دنیا می آیند و گاهی هم منشأ تولد آنها را قانون گذار و شارع مقدس به رسمیت نمی شناسد، یعنی از غیر طریق ازدواج به دنیا می آیند. به این گروه أخیر زنازاده و فرزندان نامشروع اطلاق می گردد. این دو گروه از برخی شؤون فقهی از قبیل امامت جمعه و جماعت محرومند. این تبعیض ها همیشه مورد سؤال بوده اند که چرا با این که فرد مذکور دخالتی در گناه انجام شده ندارد، چنین احکامی بر وی تحمیل شده است؟ این پژوهش به روش کتابخانه ای با دقت در متون فقهی و قانونی و نیز منابع اجتهاد سعی بر یافتن پاسخی برای پرسش بالا است. نگارنده پس از بررسی ادله اقامه شده از سوی قائلین به اشتراط طهارت مولد در امامت جماعت به این نتیجه رسیده است که أدله اقامه شده از سنت، عقل و اجماع تاب اثبات چنین محرومیتی را ندارند. و لذا از این جهت فرزندان محل بحث تفاوتی با فرزندان مشروع ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فائزه جعفری زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه شهرکرد، کرمان، بلوار آزادگان، کوچه 29، جنب تیر هفتم
سعید مولوی
دکتری فقه و حقوق خصوصی از مدرسه عالی شهید مطهری، استادیار دانشگاه شهرکرد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، شهرکرد بلوار رهبر، کیلومتر 2 جاده سامان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :