بررسی تغییرات سینرسیس و ویسکوزیته ماست پرچرب با کلسترول کاهش یافته توسط آنزیم کلسترول اکسیداز در طول نگهداری وبهینه سازی فرآیند با روش سطح پاسخ
محل انتشار: نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 981
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FIFIC01_040
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
در این مطالعه فرآیند کاهش کلسترول ماست پرچرب توسط آنزیم کلسترول اکسیداز و تاثیر آن بر ویسکوزیته و سینرسیس محصول مورد بررسی قرار گرفت و با آنالیز پارامتر های مؤثر عملیاتی، شامل غلظت آنزیم (1/0، 2/0 و% 3/0)، دمای اختلاط (25، 35 و ˚C45) و زمان اختلاط (15، 25، 35 دقیقه) شرایط عملیاتی بهینه برای دستیابی به یک فرایند آنزیمی با راندمان بالا بررسی شد و از طراحی آزمایشات به کمک روش سطح پاسخ و طرح باکس-بنکن استفاده شد. حداکثر کاهش کلسترول (%1/92) در غلظت %3/0 آنزیم کلسترول اکسیداز، دمای اختلاط ˚C35 و در مدت زمان 35 دقیقه مشاهده شد. نتایج بدست آمده از اثر مستقل متغیرها نشان داد، دما شدت تاثیر کمتری بر روی کاهش کلسترول ماست دارد اما غلظت آنزیم و زمان، تاثیر مثبت بسزایی درکاهش کلسترول دارند. شرایط عملیاتی بهینه برای حداکثر کاهش کلسترول 1312/93 درصد، شامل غلظت آنزیم %29/0، زمان 33/32 دقیقه و دمای ˚C41 بدست آمد. ارزیابی نمونه ی کنترل و ماست های تیمار شده در سه سطح میزان کلسترول (کم، متوسط و زیاد) بیانگر این بود که کاهش کلسترول ماست پرچرب با استفاده از آنزیم کلسترول اکسیداز بر روی تغییرات سینرسیس و ویسکوزیته ی آن ها در طی سه هفته نگهداری، اثر گذاری منفی ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا نراقی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خرد بوشهر
وحید سمواتی
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :