سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: CIVILED02_100
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 522
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازآفرینی بازار به عنوان عامل انسجام بخش در ساختار شهر (نمونه موردی بازار سرشور مشهد)
چکیده مقاله:
بر اثر توسعه پراکنده و بی سامان شهرها ،الگوی انسجام شهر و ساختار اصلی آن دگرگون شده و موجب از بین رفتن ساختار واحد در کل شهر وپیچیدگی کالبدی و فضایی شده است به طوری که درک کلیت ساختار و استخوان بندی شهرها و تمام اجزای آن با توجه به این عوامل امریمشکل است .در ساختار شهرها فضاهای شهری به صورت شبکه ای از فضاهای پویا و ایستا ترکیب می شوند و این ترکیب منجر به ایجاد شبکه ای منسجم ازفضاهای شهری در بافت های تاریخی میشود که ساختار بافت بر اساس آن به وجود می آیدکه در شهرهای قدیمی عنصر بازار یکی از اجزا ساختاروبه عنوان هسته اصلی وبخشی از فضاهای پویاست و عامل انسجام بخش و اتصال کالبدی فضاها محسوب می شود.یکی از مشکلات اساسی درمناطق تاریخی شهرهای ایران، عدم وجود انسجام ساختاری می باشد. این مشکل در هسته تاریخی شهر مشهد در اطراف حرم مطهر رضوی بهدلیل عدم شناخت ساختار و شکل شهر، منجر به حذف تدریجی ساختار قدیمی به ویژه در بازار ها گردیده است.این پژوهش با هدف بررسیتأثیر عامل بازار به عنوان یکی از عناصرموثر برانسجام بخشی در ساختار فضایی هسته تاریخی و بافت قدیمی، به بررسی و تحلیل عوامل انسجامبخش در هسته تاریخی شهر و تحولات کالبدی آن پرداخته است. این عوامل به عنوان مهمترین مفهوم به منظور بررسی انسجام و هماهنگیساختار هسته تاریخی شهرمشهد به ویژه بازار سرشور که از بازارهای قدیمی شهر می باشد با روش تحلیلی –توصیفی مورد بررسی قرار گرفتهاست. لذا در این تحقیق عومل مهم در انسجام بخشی ساختار بازار شناسایی شده و در جهت ایجاد نقش انسجام بخش بازار سرشور تلاش شده است.با توجه به نتایج حاصل ازاین پژوهش، روشن شد که مداخلات شهرسازانه در دوره اخیر، در نبود رویکردی ساختارگرا و بدون شناخت زمینههای کالبدی وفضایی موجود ، منجر به انزوای عناصر انسجام بخش دربافت محور سرشور گردیده است.
کلیدواژه ها:
بازار – انسجام - ساختار
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/457193/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:چایچی، سپیده و استادی، مریم و امینیان، امیر،1394،بازآفرینی بازار به عنوان عامل انسجام بخش در ساختار شهر (نمونه موردی بازار سرشور مشهد)،دومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری،شیراز،،،https://civilica.com/doc/457193
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، چایچی، سپیده؛ مریم استادی و امیر امینیان)
برای بار دوم به بعد: (1394، چایچی؛ استادی و امینیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- درون گرایی و بازتاب اصل محرمیت در معماری ایرانی مطالعه موردی :شهر سمنان
- بررسی نقش و جایگاه بازارهای سنتی در شهرهای ایرانی اسلامی مطالعه موردی: بازار رضا مشهد
- مقایسه معماری ایستگاه راه آهن تبریز با ایستگاه راه آهن مشهد فرناند پویون
- بررسی تعامل معماری و بستر فرهنگی با رویکرد منطقه گرایی انتقادی
- بررسی ساختار کالبدی و عملکردی بازار سرشور مشهد
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.