تجزیه و تحلیل هزینه های سیستم جمع آوری و حمل زباله های شهری با کاربرد نرم افزارهای WAGS &Arc GIS (مطالعه موردی: منطقه 5 شهرداری تبریز)
محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,088
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- شهرداری ها > شهرداری تبریز
- شهرداری ها > شهرداری
- شهرداری ها > بازیافت پسماند شهری
- شهرداری ها > مدیریت شهری
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ATTITTDE01_398
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
جمع آوری و حمل زباله، پرهزینه ترین مرحله از مدیریت پسماندها محسوب می شود. در اغلب گزارشات در حدود 80 درصد از کلهزینه های مدیریت پسماندها مربوط به این مرحله است. در این پژوهش، در راستای مدیریت هزینه به تجزیه و تحلیل هزینه های سیستمجمع آوری و حمل پسماند در سال 1394 پرداخته شده است. بدین منظور نقشه های مسیرهای جمع آوری و موقعیت مکانی مخازن ذخیرهزباله با استفاده از نرم افزار Arc GIS ترسیم گردید. بر اساس این نقشه ها و اطلاعات خروجی نرم افزار WAGS (1394)، نتایج تحقیقنشان داد که عملیات جمع آوری و حمل زائدات در 3 ناحیه خدمات شهری منطقه 5 تبریز در 8 مسیر مشخص؛ با مسافتی در حدود68051.03 متر و پیمایش در مدت زمان 2722.04 دقیقه صورت گرفته که کل هزینه به ازای مسافت پیموده شده، معادل34025515.95 ریال محاسبه شده است. به طوریکه ناحیه یک با هزینه ای معادل 9131915.69 ریال، ناحیه دو 13358158.01 ریال و ناحیه سه 11534442.22 ریال؛ به ترتیب 34،39،27 درصد از کل هزینه ی برآورد شده ی عملیات جمع آوری و حمل پسماند منطقه 5 را به خود اختصاص می دهد. ناحیه 2 بعلت داشتن بالاترین سهم از هزینه های کل منطقه، بعنوان ناحیه بحرانی مشخص شده است.همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد موقعیت مکانی مخازن ذخیره با شرایط موجود منطقه مطابقت نداشته و عملا مسیرهای جمع آوری،تمامی مخازن موجود در منطقه را تحت پوشش قرار نمی دهند که این امر موجب افزایش هزینه های جمع آوری و حمل زباله خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهناز السادات واعظ مدنی
کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
منیره مجلسی
دانشیار - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مسعود منوری
استاد یار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :