تبیین نقش سرمایه اجتماعی در توانمندسازی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد (مطالعه موردی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد شهرستان بهارستان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 691

فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HPSCONF01_352

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین راه حل های کاهش مسئله فقر که در بسیاری از کشورهای دنیا نیز اجرا شده ، بحث توانمندسازیافراد ناتوان و نیازمند در جامعه است . توانمندسازی به عنوان یکی از راه هایی افزایش بهره وری از استعدادها وتوانایی های بالقوه افراد ، تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر میزان مشارکت و انسجام اجتماعی ، سطح آگاهی واطلاعات افراد و میزان اعتماد اجتماعی است که در مجموع تحت عنوان مفهوم سرمایه های اجتماعی قابل بحث وبررسی است .بنابراین می توان گفت میزان برخورداری هر فرد از این سرمایه ها ، در چگونگی و میزان توانمندی ویدر جامعه و ارتقاء و بهبود سطح زندگی اجتماعیش نقش موثری دارد.پژوهش حاضر با هدف کلی بررسی رابطه سرمایه اجتماعی بر توانمندسازی مددجویان تحت پوشش کمیته امدادانجام شده است و در این زمینه از نظریات اندیشمندانی همچون کلمن،بوردیو و پاتنام و رویکردهای توانمندسازیاستفاده شده است. روش نمونه گیری تصادفی و حجم نمونه شامل 352 نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امدادشهرستان بهارستان می باشد.نتایج حاکی از آن است که بین میزان سرمایه اجتماعی و میزان توانمندی فردی-روانی، بین سرمایه اجتماعی و میزان توانمندی اقتصادی و بین سرمایه اجتماعی و میزان توانمندی اجتماعی-فرهنگی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد.آزمون فرضیه در زمینه رابطه متغیر های زمینه ای پژوهش با متغیر وابسته (میزان توانمندی) بیانگر این است کهاز بین متغیر هایی نظیر سن ، جنسیت ، درآمد ، وضعیت اشتغال ، تعداد فرزندان ، تحصیلات ، وضعیت تاهل و . .تنها میان تحصیلات و وضعیت تاهل پاسخگویان با میزان توانمندی افراد ارتباط وجود دارد.نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی بین متغیرهای مستقل و مولفه های متغیر وابسته پژوهش بیانگر این مطلب میباشد که در میان مولفه های متغیر وابسته (میزان توانمندسازی) ، میزان تاثیر گذاری مشارکت اجتماعی برتوانمندسازی در بیش ترین حد و روابط اجتماعی در کمترین حد بوده است و در نهایت می توان تاثیرگذاری سرمایهاجتماعی بر توانمندسازی را با ترکیب ابعاد چهارگانه مورد نظر این پژوهش ، پذیرفت.

نویسندگان

سیدابوالفضل پرینچی

کارشناس ارشد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Family Social Capital and Problems . G. (1993) .Menagman, E ...
  • (2006). social capital :an individual or collective resource Poortinga , ...
  • Putnam, R. , Goss, K. A. (2001) . Introduction" In ...
  • _ (2006) _ The Association Between Social Capital and Salmi, ...
  • (2001) . Family Social Capital . J، . Miller Francis ...
  • -9., 29, and Delinquent Involvement. Journol of Criminol Justice ...
  • K. M. (2006) . Social Capital and Adolescent، R. Fitzpartrick. ...
  • نمایش کامل مراجع