معماری سبزوانرژی غیر فعال خورشیدی (هدایت و کنترل نور و حرارت خورشید)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 722

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEVELOPMENT02_067

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

منابع انرژی قابل تجدید به عنوان جزء ضروری توسعه پایدار محسوب می گردد. درصد عمده و روبه افزایشی از جمعیت کره زمین در شهرها زندگی می کنند، از این رو حیات این مردم و بقای شهرهایی که در آنها زندگی می کنند به جریان گسترده و دائمی منابع طبیعی از جمله انرژی بستگی دارد. در اکثر موارد انرژی مورد استفاده در شهرها توسط منابعی تأمین می گردد که در جای دیگر استخراج، تبدیل و پردازش می شوند. آفتاب، باد، رطوبت، عوارض زمینی و به طور کلی شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، تأثیر مستقیمی در معماری سنتی ما در مناطق مختلف داشته است. از نیمه دوم قرن گذشته و به ویژه از دهه هفتاد میلادی، اقلیم و حفظ محیط زیست پیوسته مورد توجه قرار گرفت و گروه های مختلف طرفدار محیط زیست در اقصی نقاط گیتی تشکیل شد. این گروه ها، عمدتاً خواستار حفظ و احیاء محیط زیست، استفاده از فن آوری همگون با محیط طبیعی، بازیافت ضایعات صنعتی واستفاده از انرژی های پاک مانند انرژی خورشید، بادو آب بودند. در این پژوهش در بین تمامی منابع انرژی تجدید پذیر به بررسی سامانه غیر فعال خورشیدی شامل انواع سیستم های کسب غیرمستقیم حرارت و سیستم کسب غیر مستقیم نور پرداخته می شود و در ادامه به معرفی برخی از سیستم های کسب غیر مستقیم نور شامل لوله های نور،رف نوری ، اسکوپ نور،فیبر نوری و غیره پرداخته می شود.درمعماری خورشیدی،ساختار یک ساختمان شامل یک سیستم گردآوری انرژی خورشید و یک سیستم ذخیره و توزیع انرژی که در نتیجه برای ساکنین ساختمان آسایش حرارتی و روشنائی طبیعی تامین می نماید، می گردد.

کلیدواژه ها:

انرژی خورشید ، سیستم های پیشرفته نورروز ، سیستم های کسب غیر مستقیم حرارت ، معماری سبز ، لوله های نور ، اسکوپ نور ، رف نوری ،

نویسندگان

سمانه فروغیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه صنعتی شاهرود

مسعود طاهری شهرآئینی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • براون، ج. دکی، 1386، خورشید، باد، نور: طراحی اقلیمی (استراتژیهای ...
  • پیرنیا، محمد کریم، 1374.آشنایی با معمای اسلامی ایرا ن، دانشگاه ...
  • دولت آبادی، مهناز. 1392 _ " بهینه سازی مصرف انرژی ...
  • کسمائی، مرتضی(1382)، اقلیم و معماری، نشر خاک، اصفهان. ...
  • مطور، سها. 1390 _ " بهره گیری از روشنایی روز ...
  • IEA, SHC Task21, 2000. Daylight In Buildings. ECBCS Annex- ...
  • نمایش کامل مراجع