سال انتشار: 1386
محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
کد COI مقاله: ABYARI09_063
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,070
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی سطوح مختلف آبیاری روی عملکرد واجزا عملکرد چغندر قند در روش ابیاری قطره ای نواری
چکیده مقاله:
چغندرقند یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی به ویژه در منطقه کشاورزی خراسان است. در این تحقیق کارایی مصرف آب در زراعت چغندرقند با روش آبیاری قطره ای نواری مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های مقایسه شامل عملکردمحصول، کارایی مصرف آب، بررسی خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در سیستم قطره ای نواری می باشد. این تحقیق در مزارع تحقیقاتی، پارک علم و فن آوری استان خراسان انجام شد.
تیمارهای مورد استفاده جهت ارزیابی شامل انجام سطوح آبیاری با 100%، 90%، 70%، 50% تبخیر از تشتک و هر کدام در 4 تکرار بودند. دور آبیاری 3 روز و مساحت هر تکرار 40 متر مربع بود. جهت مقایسه رشد چغندرقند شاخص سطح، وزن تر و خشک غده در طول دوره اندازه گیری شد.
نتایج نشان داد عملکرد محصول بر اساس وزن غده، در تیمار 100% تبخیر از تشتک به میزان 106 تن در هکتار، دارای رتبه اول بود که بیشترین عملکرد قند نیز مربوط به این تیمار بود. پس از آن تیمار 90% با 98 تن در هکتار و تیمار 70% تبخیر از تشتک و 50% تبخیر از تشتک به ترتیب 56 و 55 تن در هکتار قرار داشتند ضمنا بین تیمارها اختلاف (در سطح 0/05) معنی دار بود. کارایی مصرف آب غده نیز برای تیمارهای 100%، 90%، 70%، 50% تبخیر از تشتک به ترتیب 8/81، 9/02، 6/48، 9/13 کیلوگرم بر متر مکعب آب که دارای تفاوتی معنی دار (در سطح 0/05) بدست امد. در سایر خصوصیات کمی و کیفی اندازه گیری شده در نمونه ها تفاوت معنی داری دیده نشده است.
نظر به اینکه عملکرد اقتصادی نهایی قند قابل استحصال می باشد تیمار دارای رتبه اول است که بیشترین عملکرد قند خالص را داشته باشد. پس پیشنهاد می شود در شرایط محدود بودن منابع آب و داشتن زمین از تیمار 50% و در غیر این صورت از تیمار 100% و یا 90% استفاده شود. تیمار 70% به علت مصرف آب بالاتر از تیمار 50% و عملکرد برابر با آن در کارایی مصرف حداقل بوده و تفاوت زیادی با دیگر تیمارها دارد.
کلیدواژه ها:
آبياري قطره اي نواري ، چغندرقند ، سطوح مختلف آبياري ، تشتك تبخير
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/38517/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بادبزن چی، مهران و برومندنسب، سعید،1386،ارزیابی سطوح مختلف آبیاری روی عملکرد واجزا عملکرد چغندر قند در روش ابیاری قطره ای نواری،نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر،کرمان،،،https://civilica.com/doc/38517
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، بادبزن چی، مهران؛ سعید برومندنسب)
برای بار دوم به بعد: (1386، بادبزن چی؛ برومندنسب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- Linguistic feedback: bilinguals and Social acceptance
- تجلی مفهوم خلوت در خانه های درونگرای ایرانی (نمونه موردی: خانه های سنتی دزفول)
- نقش تالابها بر جوامع زیست محیطی(پرندگان، پستانداران و آبزیان)
- An Experimental Study and Kinetic Modeling of Wheat Drying
- مروری بر راه های پیشگیری از بروز پرخاشگری در کودکان و نوجوانان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.