توجیه زیست محیطی اجرای طرحهای آبخیزداری ( مطالعه موردی طرح آبخیزداری کوثر )

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,208

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE02_574

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386

چکیده مقاله:

دانش آبخیزداری همواره به دنبال تعادل بین آبخیزها و بهره برداری از آنها در راستای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست به صورت توامان می باشد چرا که استفاده غیر اصولی از استعدادها و ارزشهای طبیعی آبخیزها و عدم رعایت سیستم های مدیریت صحیح ، مشکلاتی همچون فرسایش خاک ، سیلاب ، کم آبی و کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی و آلودگی آب و خاک را در حوزه ها به دنبال داشته که در نهایت منجر به کاهش عملکرد در سطح حوزه آبخیز خواهد شد . در مطالعات توجیه زیست محیطی حوزه آبخیز کوثر که با مساحت 6480/8 هکتار در 75 کیلومتری شمال شرق اندیمشک در بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک در استان خوزستان واقع شده است ، ابتدا اطلاعات پایه جهت شناخت شرایط فعلی زیست محیطی حوزه از قبیل پوشش گیاهی ، حیات وحش ، کمیت و کیفیت آبهای سطحی و زیرزمینی جمع آوری گردیده ، سپس پیامدهای مثبت و منفی ناشی از اجرای طرح بررسی شده است نتایج حاصل از بررسی های زیست محیطی طرح آبخیزداری کوثر نشان می دهد که مهار فرسایش از طریق اقدامات آبخیزداری که از اهداف اولیه و اصلی طرحهای آبخیزداری است ، در راستای برنامه توسعه پایدار زیست محیطی و با هدف تثبیت شرایط طبیعی حوزه بوده، لذا در صورت رعایت اقدامات مدیریتی از قبیل تثبیت خاک،نهال کاری و بوته کاری چنانچه انتخاب گونه ها سازگار با حوزه آبخیز باشد ، شرایط طبیعی حوزه بهبود یافته و به توسعه زیستگاهها و حیات وحش موجود و تعادل محیط زیست کمک قابل توجهی خواهد شد .

نویسندگان

مرجان حمیدیان

کارشناس ارشدمحیط زیست - مهندسین مشاور ساز آب پردازان

محمود حاجیشاه

کارشناس ارشد آبیاری وزهکشی - معاونت مطالعات مهندسین مشاور سازآب پرداز

حسن نورعلیزاده

کارشناس ارشد آبخیزداری – مدیر امور آبخیزداری شرکت مهندسی مشاور سازآب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شرکت مهندسین مشاور ساز آب پردازان، اهواز (1381)، گزارشات مطالعات ...
  • شرکت مهندسین مشاور ساز آب پردازان، اهواز (1384)، گزارشات مطالعات ...
  • هرمان باوئر، ترجمه دکتر احمد لطفی صدیق (1374)، هیدرولوژی آبهای ...
  • وزارت نیرو، دفتر استانداردها _ معیارهای فنی، نشریه 122 - ...
  • شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان (1385)، گزارش توجیه فنی، اقتصادی ...
  • نمایش کامل مراجع