مقایسه روش های مختلف آبشویی قبل از کشت گیاه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 705

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_048

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

در مناطق خشک که دارای بارندگی کم و تبخیر زیاد می باشند، تجمع املاح در سطح خاک، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. بنابراین ارائه یک روش عملی برای برآورد آب مورد نیاز به منظور کنترل شوری خاک برای کشاورزی امری ضروری است. در عملیات آبشویی و اصلاح اراضی قبل از کشت نیاز به مقدار فراوان آب بوده و باید این حجم فراوان آب در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به زمین داده شده تا شوری آن اصلاح گردد. شناخت و آگاهی قبلی در زمینه قابلیت خاک منطقه از نظر کاهش شوری و میزان تأثیر واحد حجم آب کاربردی در کاهش شوری خاک تا حد معینی می تواند در برنامه ریزی مقدار آب مورد نیاز و صرفه جویی در مصرف آن موثر واقع گردد. در این تحقیق که در منطقه جیرفت انجام گرفت، آزمایش های آبشویی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در 4 تیمار بشرح 10 نوبت آبشویی با مقدار آب 100 میلی متر و دور 3 روز، 7 نوبت آبشویی با مقدار آب 150 میلی متر و دور 4 روز، 5 نوبت آبشویی با مقدار آب 200 میلی متر و دور 6 روز و نهایتاً 4 نوبت آبشویی با مقدار آب 250 میلی متر با دور 7 روز در 5 تکرار اجرا گردید. به استناد تحلیل های آماری بین تیمار سوم و بقیه تیمارهای آبشویی در سطح احتمال 1 درصد تفاوت معنی داری وجود دارد و بنابراین بهترین روش آبشویی تیمار سوم یعنی آبشویی در 5 مرحله با مقدار آب 200 میلی متر و دور 6 می باشد.

نویسندگان

اسماعیل مقبلی دامنه

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه شهرکرد، محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان،

روح الله فتاحی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پذیرا، ا. (1374). اصلاح و بهسازی خاک‌ها و اراضی مبتلا ...
  • علیزاد، ا. (1382). زه‌کشی اراضی. چاپ پنجم. مشهد: دانشگاه فردوسی ...
  • گنجی، م. ح. (1356). میزان باران در منابع آب ایران، ...
  • Persicani, D., P. Siro, G. Gasparetti, and M. Bonvini. (1996). ...
  • Klute A. (ed.) (1986). Method of soil analysis. Part I- ...
  • نمایش کامل مراجع