سال انتشار: 1394
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
کد COI مقاله: NCIIAU01_293
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 777
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اصول توسعه شهری پایدار در شهرسنتی ایرانی اسلامی
چکیده مقاله:
شهرسازی و معماری سنتی ایرانی به خصوص دردوران پس از اسلام، سرشار از نمونه های ارزشمند بهکارگیری شیوه های طراحی و پردازش شهر و بنا بصورت کارا و بهینه و دستیابی به آنچه که امروز شهر پایدار نامیده می شود، می باشد. لذا این پژوهش به مقایسه شهرهای سنتی ایرانی اسلامی و شهر پایدار میپردازد و نشان میدهد که میان اصول توسعه پایدار و ویژگی های شهرسازی ایرانی رابطه ای تنگاتنگ برقرار است و شهرسازی ایرانی اسلامی اصول پایداری را در خود دارد. مقاله حاضر مقاله ای توصیفی - تحلیلی است که در آن، پس از بررسی نظریه توسعه پایدار و شاخص های پایداری شهری اعم از پایداری اجتماعی، اقتصادی ، زیست محیطی و کالبدی؛ و شناخت شهراسلامی و جایگاه آن در اسلام، به بررسی شهر سنتی ایرانی اسلامی به عنوان اثری از انسان مسلمان و محل زندگی او و منبعث از جهان بینی اسلامی پرداخته شده است و به برخی اصول شکل گیری فضاهای شهری سنتی ایرانی با توجه به شاخصه های شهر پایدار دست یافته شده است که در پایان به مقایسه تطبیقی شهراسلامی و شهرپایدار و چگونگی پیوند اصول توسعه پایدار با شهراسلامی پرداخته می شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCIIAU01_293 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/371821/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بیهقی، سمیرا و برقچی، معصومه،1394،بررسی اصول توسعه شهری پایدار در شهرسنتی ایرانی اسلامی،همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی،رشت،https://civilica.com/doc/371821
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، بیهقی، سمیرا؛ معصومه برقچی)
برای بار دوم به بعد: (1394، بیهقی؛ برقچی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تطبیقی ارزشهای شهرهای ایرانی اسلامی با معیارهای توسعه پایدار شهری
- بررسی نقش مبلمان شهری، تاریخچه، راهکارها و مزایای آن در توسعه شهری
- ویژگی رهبری الهام بخش در سازمان ها
- بررسی رشد شهرنشینی بر روند خاطره زدایی و هویت شهری در شهرهای معاصر ایران ( محله عودلاجان تهران )
- ارزیابی اثرات بلندمدت سیاستهای ترکیبی در مدیریت تقاضای حمل ونقل (مطالعه موردی: کلان شهر مشهد)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی و مطالعه تاثیرات معماری سبز ونقش آن در شیوه سکونت در معماری آپارتمان نشینی نمونه موردی مجتمع های شهرک پارس و شهرک اکباتان و شهرک فرهنگیان
- مدیریت احساسات در پروژه های عمرانی
- فولاد، انتخابی پایدار برای تحقق مفهوم ساختمان سبز
- معیارهای معماری پایدار قابل ارزیابی در مجتمع های مسکونی تهران
- تاثیر بناهای تاریخی بر سیمای شهری (نمونه موردی:یخدان مویدی کرمان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.