طراحی فراگیر ، رویکردی خلاقانه برای حضور افراد معلول و کم توان در عرصه شهر (مورد نمونه: ارزیابی محدوده دانشگاه شهر زاهدان)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,694

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOPOLITICS07_075

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394

چکیده مقاله:

از آنجایی که یکی از ارکان شکل گیری شهر خلاق، فضاست بنابراین وجود فضای عمومی مطلوبدر شهر می تواند بستر مناسبی را برای شکل گیری شهر خلاق فراهم کند. یکی از تئوری های جدید برای تحقق همه شمول شدن فضای شهری، تئوری «Universal Design» می باشد که به طراحی فراگیر یا همگانی ترجمه شده است. در این مقاله، شهر زاهدان به عنوان نمونه انتخاب ومحدوده دانشگاه این شهر با توجه به رویکرد طراحی فراگیر بررسی شده است. روش تحقیق در اینپژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی، مشاهدات میدانی بوده است. این نوع تحقیقاتاز نوع کاربردی بوده و نتایج آن مورد استفاده برنامه ریزان شهری قرار می گیرد. نتایج این بررسینشان می دهد که در شهر زاهدان هنوز این رویکرد جا نیفتاده و در طراحی و ساخت فضاهایعمومی این شهر نیازهای افراد خاص (معلولین، سالمندان، کودکان) در نظر گرفته نشده است.

نویسندگان

علی اکبر شهناز خضرلو

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

امیر سیفلو

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :