شاخص های کالبدی فضای شهری برای ارتقاء امنیت اجتماعی زنان درفضاهای عمومی(نمونه موردی: محله سیچان و محله سنگتراشها واقع در منطقه پنج اصفهان)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,336
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSDUS04_055
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
امنیت از مهم ترین توقعات برای زندگی مطلوب در شهرهاست و جنسیت یکی از مهم ترین عوامل شخصیتی دردرک امنیت و احساس امنیت اجتماعی محسوب می شود. فقدان احساس امنیت زنان در فضاهای باز عمومی شهرهاست بالاخص محلات مسکونی موجب کاهش سرزندگی در این مکان ها می شود. این پژوهش در جهت میزانامنیت زنان در دو نمونه ازمحله های اصفهان (سنگتراشها و سیچان )بررسی و براساس معیارهای کالبدی شامل اندازه فرم فضاها،آسایش بصری و آسایش محیطی مورد تحلیل قرار گرفته اند.در این بررسی ها میزان امنیت و تردد زنان در هر یک از پهنه های محدوده مطالعات میدانی سنجیده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که هر چه تردد زنان در پهنه های مورد مطالعه بیشتر بوده است میزان احساس امنیت بیشتری وجود داشته است همچنین بررسی شاخص های مدل مفهومی تجربی حاکی است با افزایش خوانایی و آشنایی فضاها،ارتقای شهرت (خوشنامی و یا بدنامی) فضاها، نظارت بر فضاها و دسترسی به امداد، ارتقای حیات شبانه فضا و کارایی حمل و نقل عمومی، میزان احساس امنیت درک شده از فضا افزایش می یابد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فیروزه قرآنی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان، ایران
سمیرا خاکی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان، ایران
ریحانه السادات سجاد
دانشجوی دکتری مرمت بناها و بافتهای تاریخی، دانشگاه هنر اصفهان و مدرس موسسه آموزش عالی دانش پژوهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :