بررسی و نقد مبانی نظری سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 9,865

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_042

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

هر دیدگاه، نظریه یا طرح و برنامه تربیتی مشتمل بر شماری از گزاره های تجویزی است که پذیرش آنها، صرفا با توجه به امری مدلل و منطقی به نظر می رسد. بعضی از مبانی « مبانی تربیت » اعتبار مفروض مجموعه ای دیگر از گزاره ها با عنوانتربیت از سنخ قضایای فلسفی و مدللی هستند که در جهان بینی و نظام ارزشی معتبر و مقبول جامعه اموری مسلم و مفروض اند احمدی، 1389 ، زیبا کلام، 1390 از این گروه مبانی می توان بیشترین بهره برداری را در استنباط گزاره های مربوط به تعریف تربیت و بیان غایت، اهداف و اصول آن نمود. لذا این دسته، از بنیادی ترین گزارهای علوم تربیتی، به طور عام و فلسفه تربیت به طور خاص به شمار میروند و باید آن را مبانی اساسی تربیت نامید (سند تحول بنیادین، 1390 ) ؛ نکتهی قابل توجه این است که با توجه به اهمیتمبانی مورد بحث، مطالعه و بررسی آن از زوایای مختلف، امری ضروری به نظر میرسد که در جهت پرورش و ارتقاءنظریات برخاسته از آن، مثمرثمر خواهد بود. بر همین اساس در تدوین سند تحول بنیادین، کمیته مطالعات نظری به استنتاجمبانی نظری و فلسفی مورد نیاز سند تحول بنیادین پرداخت. لذا با توجه به اهمیت مبانی نظری در تحقق اهداف سند تحول بنیادین، مسالهی اساسی پژوهش حاضر بررسی و نقد مبانی نظری سند تحول بنیادین میباشد. روش این پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل کیفی می باشد. ابزار: فیش برداری کتابخانهای به سبک سنتی و دیجیتال.

نویسندگان

مراد ترکاشوند

دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آیت الله خامنه ای، سید علی (1383). حدیث ولایت، مجموعه ...
  • احمدی، حتبی (1389).نوسازی وتحول. تهران. پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی. ...
  • باغانی، علی کبر (1391). نقد سند تحول راهبردی نظام تربیت ...
  • حسنی، محمد (1385). تدوین چارچوب فلسفی و دینی سند ملی ...
  • «مبانی فلسفی تحول در نظام آموزش و پرورش ایران» 9-8 ...
  • شاملی، باسعلی (1388). تدوین بنیان ای فلسفی و دینی سند ...
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش (390 1). مرکز چاپ ...
  • علم الهدی، جمیله (1387). تبیین فلسفه تعیم و تربیت رسمی ...
  • معین، محمد (1383).فرهنگ معین. تهران. ناشر بوستان توحید. ...
  • نمایش کامل مراجع