بهینه سازی استخراج آنتوسیانین، احیاکنندگی آهن، ترکیبات فنلی کل، بازده استخراج و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH عصاره حسن یوسف توسط فناوری نوین sonication به کمک روش سطح پاسخ
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 789
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GHOCHANFOOD03_367
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
اکسیژن فعال و رادیکال های آزاد تاثیرات نامطلوبی برای سلامتی دارند. آنتی اکسیدان ها تولید رادیکال آزاد را به مقدار زیادی کاهش می دهند. آنتی اکسییدان های سنتزی که در بسیاری از مواد غذایی کاربرد دارد، تاثیرات نامطلوبی بر بدن انسان دارد به همین منظور شناخت و استخراج آنتوسیانین از منابع گیاهی امری ضروری به نظر می رسد. گیاه حسن یوسف با برگ های قرمز و بنفش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی می باشد. برای بهینه سازی فرآیند در آزمون ها 2 فاکتور زمان (10، 20، 30 دقیقه) و دما (40، 50، 60 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیز آماری جهت تعیین حالت بهینه آزمون حاکی از آن بود که شرایط بهینه، زمان 39/84 دقیقه و دمای 69/25 می باشد. مقدار ترکیبات کل در نفطه بهینه 3/7451 میلی گرم در 100 میلی لیتر عصاره گزارش شد.برای بهینه سازی فرآیند در آزمونها 2 فاکتور زمان (10، 20، 30 دقیقه) و دما (40، 50 و 60 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار گرفت. این طرح در 2 فاکتور و سه سطح که شامل 13 آزمون است، توسط روش سطح پاسخ انجام شد. هدف از این پژوهش تعیین بیشینه قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH، استخراج آنتوسیانین ها، میزان ترکیبات فنولی کل، قدرت احیاکنندگی و راندمان عصاره گیری بود. نتایج حاصل از آنالیز آماری جهت تعیین حالت بهینه کل با در نظر گرفتن هر5 آزمون حاکی از آن بود که شرایط بهینه برای استخراج عصاره حسن یوسف ، زمان 30 دقیقه و دما 55.03 می باشد. مقدار غلظت آنتوسیانین، میزان بازده استخراج، قدرت احیاکنندگی آهن، مقدار ترکیبات فنولی کل، همچنین مقدار EC50 که رابطه عکس با قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH دارد در نقطه بهینه به ترتیب برابر با 3.221931، 6.692765، 223.0625، 3355.605، 2.614045 گزارش شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید احمدی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
علی محمدی ثانی
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
مولود الهی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قوچان، ایران
شادی الهی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :