تعیین اثر آرومابیوتیک، سینبیوتیک و گیاهان دارویی (دونوع گیاه پونه و گزنه) بر عملکرد سیستم ایمنی جوجه های گوشتی عفونی شده به باکتری سالمونلا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0127

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش جهت ارزیابی اثرات آرومابیوتیک، سینبیوتیک و گیاهان دارویی (دونوع گیاه پونه و گزنه) بر عملکرد سیستم ایمنی جوجه های گوشتی عفونی شده به باکتری سالمونلا انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 280 قطعه جوجه ی گوشتی سویه ی راس- 308 ، در 7 تیمار، شامل تیمار شاهد که فاقد باکتری سالمونلا بود و تیمارهایگیاهان دارویی (پونه و گزنه) با سطوح مختلف ( 120،60،30 ) میلی گرم در کیلوگرم و همچنین سینبیوتیک(سطح تجاری) و آرومابیوتیک با سطوح مختلف ( 8،4،2 ) میلی گرم در کیلو گرم که هر تیمار با 4 تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه به مدت 6 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش، نتایج حاصله نشان داد تیمارهای مورد آزمایش تأثیر معنی داری روی هتروفیل، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و تعداد گلبول های سفید داشتند. نتایج نشان دادند که استفاده از آرومابیوتیک، سینبیوتیک و گیاهان دارویی در تغذیه ی جوجه های گوشتی باعث کاهش تعداد گلبولهای سفید و افزایش میزان هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفویست شد.

نویسندگان

محمد عبدالهی

دانش آموختگان کارشناسی ارشد فیزیولوژی علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

کیومرث امینی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

غلامعلی مرادلی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

امیررضا صفاری

دانش آموختگان کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه