سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 812

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_522

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده

پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم ، طی سالهای اخیر مشکلات بسیاری را به همراه داشته و انتظار می رود این روند در سالها و دهه های آتی ادامه داشته باشد. یکی از مهمترین این پیامدها افزایش وقوع بلایای جوی – اقلیمی نظیر خشکسالی، سیل، توفان،گردو غبار و ...است. در این میان خشکسالی و سیل دارای بیشترین فرکانس وقوع در ایران هستند. درسالهای اخیر ، وقوع خشکسالی سبب ایجاد چالش های بسیاری در بخش های مختلف، بویژه منابع آب و کشاورزی شده است. لذا بررسی روند این بلیه طی سالهای آتی جهت برنامه ریزی صحیح امری لازم و ضروری به نظر می رسد. اکثر پیش بینی های اقلیمی متکی بر مدل های شبیه سازی کامپیوتری، بویژه مدل های گردش عمومی یا جهانی 2 است. پیش بینی های منطقه ای بالا رفتن گرمای گلخانه ای ، نیز اغلب متکی بر نتایج مدل های GCM می باشد از آنجا که تجزیه و تحلیل فضایی مدل های GCM ضعیف است، اغلب مکمل سناریوهای متکی بر مقایسه شواهد هستند. هدف از این مطالعه بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی طی سه دهه آینده با استفاده از مدل هایگردش عمومی جو به وسیله مدل ریز مقیاس کننده در استان سمنان می باشد. برای این منظور پس از همگن سازی داده های اقلیمی 20 سال گذشته دیده بانی شده(2005-1986)، داده های مذکور را با یک سناریوی مشخص (A1) تهیه شده از داده های یک مدل گردش عمومی جو بنام اکوجی (ECHO-G) به مدل ریز مقیاس کننده LARS-WG خورانده شد و سپس مدل مذکور آنها را با توجه به تغییر رفتار اقلیمی گردش عمومی جو برای سالهای 2010 م لغایت 2039 م محاسبه نموده است.در نهایت به کمک این داده ها روند خشکسالی توسط شاخص دهک ها DPI ( روش گیبس- ماهر) در این دوره مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج مبین کاهش 2/3 درصدی بارندگی کل استان در سه دهه آینده نسبت به سالهای 2005-1986 می باشد و فصل بارندگی از فصول پائیز و زمستان (دوره سرد سال) به سمت فصل بهار میل می نماید و بارندگی های حدی به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. آستانه بارشهای سنگین با 33 و بارشهای خیلی سنگین با 25 درصد افزایش در مقایسه با دوره آماری خواهد رسید. همچنین فراوانی وقوع خشکسالی در دوره آینده افزایش خواهد داشت . خشکسالی های خیلی شدید و متوسط به مقدار 0/2 و خشکسالی شدید به میزان 0/05 نسبت به دوره آماری پایه افزایش خواهد یافت. از لحاظ توزیع مکانی نیمه غربی استان با افزایش بارش و نیمه مرکزی و شرقی استان با کاهش بارش مواجه خواهند شد که بالطبع در قسمت های مرکزی و شرقی استان فراوانی و شدت خشکسالی ها نسبت به قسمت های غربی چشمگیر ترمی باشد.

کلیدواژه های بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده:

پیش بینی ، مدل ریز مقیاس کننده ، مدل های گردش عمومی جو ، DPI

نویسندگان مقاله بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده

رحیم یوسفی زاده

رئیس گروه اقلیم شناسی خشکسالی مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان سمنان

حمیدرضا عرب

کارشناس هواشناسی همدیدی اداره کل هواشناسی سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
باباییان‌ا، نجفی نیک.ز، زکی زاده.ع (1384) مطالعه مقدماتی و ارزیابی ...
حجاری زاده، زهرا، شیرخانی، علیرضا(1384.)، تحلیل و پیش بینی خشکسالی ...
رضییی، طیب، شکوهی، علیرضا، ثقفیان، بهرام (382 1)، پیش بینی ...
شاه کرمی، نازنین، مساح بوانی، علیرضا(1385.)، تحلیل عدم قطعیت مدل ...
صمدی نقاب، سینا(1385)، پیش بینی خشکسالی با روش ریزگردانی خروجی ...
لشتی زند، مهران، تلوری، عبدالرسول(1383)، بررسی خشکسالی اقلیمی و امکان ...
Babaeian, I., Kwon, W.T. and Im, E.S., (2004), Application of ...
Semenov, M.A. and Brooks R.J., (1999), Spatial Interpolation of the ...
Thompson, C.S. and Mullan, A.B, (1995), Weather Generators, NIWA Internal ...
_ Wilks, D.S., (1992), Adapting Stochastic Weather Generation Algorithms for ...
Wilks, D.S. and Wilby, R.L, (1999), The Weather Generation Game: ...
The purpose of this study was to examine the process ...
circulation for 2010, to 2039, has calculate. Finally, with the ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده" توسط رحیم یوسفی زاده، رئیس گروه اقلیم شناسی خشکسالی مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان سمنان؛ حمیدرضا عرب، کارشناس هواشناسی همدیدی اداره کل هواشناسی سمنان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پیش بینی ، مدل ریز مقیاس کننده ، مدل های گردش عمومی جو، DPI هستند. این مقاله در تاریخ 13 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 812 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم ، طی سالهای اخیر مشکلات بسیاری را به همراه داشته و انتظار می رود این روند در سالها و دهه های آتی ادامه داشته باشد. یکی از مهمترین این پیامدها افزایش وقوع بلایای جوی – اقلیمی نظیر خشکسالی، سیل، توفان،گردو غبار و ...است. در این میان خشکسالی و سیل دارای بیشترین فرکانس وقوع در ایران ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روند تغییرات مکانی و زمانی بارش و خشکسالی استان سمنان در سه دهه آینده با استفاده از مدل ریزمقیاس کننده با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.