سال انتشار: 1393
محل انتشار:
سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
کد COI مقاله: FNSSRD03_029
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 564
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مبارزه بیولوژیکی علیه آفت ساقه خوار برنج: ارزیابی دلایل پذیرش، عدم پذیرش و عدم ادامه آن
چکیده مقاله:
هدف از این تحقیق ارزیابی رفتار کشاورزان در پذیرش، عدم پذیرش و عدم ادامه عملیات کنترل بیولویکی علیه آفت ساقه وار برنج در مزارع استان مازندران است .این تحقیق از نوع کیفی و از نظر هدف کاربردی بوده و برای گردآوری اطلاعات از روش مصاحبه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق چهار گروه (کشاورزان پیشرو، کشاورزان غیر پیشرو، کشاورزانی که این روش را پس از پذیرش ادامه ندادند و گروه کارشناسان) در استان مازندران بودند که از بین آنها به روش نمونه گیری هدفمند 42 نفر به عنوان نمونه آماری ( 26 نفر کشاورز غیر پیشرو، 5 نفر کشاورز پیشرو، 5 نفر کشاورزی که این روش را پس از پذیرش ادامه ندادند و 6 نفر کارشناس) انتخاب گردید. یافته های تحقیق نشان داد که درصد کمی از کشاورزان پذیرنده انجام فعالیت های کنترل بیولوژیکی را اجرایی کرده اند. در این بررسی بیشترین دلایلی که کشاورزان پیشرو برای استفاده از این تکنولوژی بیان کردند (کاهش مصرف سموم شیمیایی- داشتن هزینه کم-تولید محصول سالم-سلامت انسان-جلوگیری از آلودگی محیط زیست-عدم استفاده از سموم شیمیایی و خطرناک بوده است). اصلی ترین دلایل کشاورزان پیشرویی که پس از مدتی استفاده از این روش این تکنولوژی را کنار گذاشتند ( نبودن نظارت در تولید-این فناوری فقط در حد تبلیغ اجرا می شد-دشواری نصب تریکو کارت ها در مزرعه-وجود زنبور های بی بال-نر زا بودن زنبور ها- همکاری نا مناسب کشاورزان (زیرا کشاورز ناچار به تولید است)-مشکلات و مسائل اقتصادی موجود-دشواری به دست آوردن پیک پرواز پروانه-در اختیار ندادن به موقع تریکو کارتها به کشاورزان بوده است). عمده ترین دلایلی که کشاورزان غیر پیشرو یعنی کشاورزانی که استفاده از این تکنولوژی را نپذیرفتند شامل؛ کشاورز انتظار دارد کاری که انجام می شود را با چشم خود ببیند، خیلی از کشاورزان سم دیازینون را می پسندند، چون اثرات آن را با چشم مشاهده می کنند، ولی عملکرد زنبور تریکو گراما با چشم دیده نمی شود.، کشاورز انتظار دارد، زمانی که از این روش استفاده می کند حتی یک کرم ساقه خوار هم در مزرعه خودش مشاهده نکند که در این روش عملا غیر ممکن است. مهمترین نظرات موافقت کارشناسان برای استفاده از این تکنولوژی به این صورت بوده: تولید محصول سالم صورت گیرد-سلامت انسان تضمین شود-مانع از بین رفتن حشرات مفید شود- مصرف سموم شیمیایی کاهش یابد. در نهایت دلایلی که اکثرکارشناسان برای شکست اجرای این طرح بیان کردند شامل؛ عدم رها سازی به موقع زنبور در شالیزارها-تخمین نا مناسب پیک پرواز-در اختیار ندادن به موقع زنبور ها به کارشناسان و کشاورزان (3روز بعد از به دست آوردن پیک پرواز)- استفاده در زمان نامناسب-کمبود نیروی انسانی متخصص جهت تکمیل کردن فعالیت های تحقیقاتی در زمینه زنبور بوده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا FNSSRD03_029 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/282134/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عبدالله زاده، غلامحسین و احمدی گرجی، حسین،1393،مبارزه بیولوژیکی علیه آفت ساقه خوار برنج: ارزیابی دلایل پذیرش، عدم پذیرش و عدم ادامه آن،سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی،همدان،https://civilica.com/doc/282134
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، عبدالله زاده، غلامحسین؛ حسین احمدی گرجی)
برای بار دوم به بعد: (1393، عبدالله زاده؛ احمدی گرجی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- ویسی ه، مهدوی دامغانی ع، لیاقتی ه و صباحی ح. ...
- Reccena M.C.P., Caldas E.D., Piers D.X., and E.R.J.C. pontes. 2006. ...
- Yazgan M.S., and Tanik A 2005. A new approach for ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کنترل بیولوژیکی کرم ساقه خوار برنج، راهکاری مؤثر جهت کاهش مصرف سموم شیمیایی: مطالعه موردی در غرب استان گیلان
- جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT)در اشتغال روستایی
- بررسی تاثیرگذاری شکل بسته بندی بررفتار مصرف کنندگان چای ایرانی مورد مطالعه خریداران چای در فروشگاه زنجیره ای رفاه رودسر
- ارزیابی مدیریت مبارزه بیولوژیک به وسیله تریکوگراما و نقش آن در کاهش سموم درشمال کشور
- پذیرش کنترل بیولوژیکی کرم ساقهخوار برنج در منطقه طوالش
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه تطبیقی کارآفرینان زن و قومی در زندگی اقتصادی کشور
- سنجش میزان تاثیر ارزشهای محیطی برانتخاب محل سکونت و تمایل به پرداخت اقتصادی آنها
- بررسی اثرات رفاهی سیاست های مختلف تغییر درآلودگی هوا درایران مطالعه موردی شهر مشهد
- برآورد ارزش تفریحی پارک فدک شهرستان خوی به روش هزینه سفر فردی
- نقش سرقفلی دربازداری توسعه مراکز تجاری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی ابعاد اقتصادی سیل اخیر و الزامات تامین مالی برای جبران خسارت ها
- آسیب شناسی دلائل عدم استقبال سرمایه گذاران داخلی در تامین منابع مالی و اجرای طرحهای فصل منابع آب
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.