بررسی رابطه اعتیاد به فضای مجازی با مسئولیت پذیری اجتماعی (نمونه مورد مطالعه: دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان نیکشهر)
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 28
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RAVAN08_1266
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1405
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه اعتیاد به فضای مجازی با مسئولیت پذیری اجتماعی (نمونه مورد مطالعه: دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان نیکشهر) انجام گرفته است. روش تحقیق در پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهرستان نیکشهر می باشد که آمار آنها طبق آمار رسمی آموزش و پرورش ۲۰۶۵ نفر می باشد که از این تعداد ۱۲۰۵ نفر دختر و ۸۶۰ نفر پسر می باشد. که با توجه به حجم جامعه و بر اساس جدول مورگان ۳۲۷ نفر با روش نمونه گیری تصادفی نسبتی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های استاندارد پرسشنامه مسئولیت پذیری دانش آموزان لوئیس (۲۰۰۱)، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۹)، بود. داده ها با نرم افزار spss در دو سطح توصیفی (جداول و نمودارهای دموگرافیکی) و استنباطی (همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نتایج به دست آمده نشان داد که: بین اعتیاد به فضای مجازی با مسئولیت پذیری اجتماعی رابطه منفی و معنادار وجود دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود جهت بهبود مسئولیت پذیری اجتماعی در بین دانش آموزان جلوی اعتیاد به فضای مجازی را با کمپین نه به فضای مجازی در بین دانش آموزان بگیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آمنه عباسی
دکتری، استادیار، دانشگاه پیام نور
آسیه رئیسی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، آموزگار، شهرستان نیکشهر