مشکلات برنامه شیر مدرسه ایران (شما) از دیدگاه کارشناسان علم غذا و تغذیه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 986

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_109

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

خلاصه:تحقیقات نشان داده است در کشور هایی که سیستم شیر مدرسه را درست اجرا کرده اند، افزایش رشد جسمی و فکری و نیز ارتقای قدرت یادگیری دانش آموزان مشاهده می شود. این نوشتار با هدف شناسایی مشکلات برنامه شیرمدارس در ایران انجام شده است.برای انجام این پژوهش به صورت سوال باز با ۵٠ نفر از کارشناسان غذا و تغذیه که از نظر کاری با برنامه شیر مدرسه ارتباط کاری دارند ، مصاحبه به عمل آمد، نظرات آنها بهصورت مکتوب جمع آوری گردید و در نهایت یافته ها به این صورت جمع بندی گردید: 1- در 3-4 سال اخیر در ایران شیر مدرسه به صورت مناقصه تامین می شود که این موضوع مستقیما سبب کاهش کیفیت این ماده غذایی شده است زیرا در بسیاری نقاط کشور معمولا برندهای نا معتبر برنده می شوند که با توجه به آسیب پذیر گروه هدف این ماده ( دانش آموزان کودک و نوجوان) از نظر بهداشتی مخاطره آمیز است. 2- معمولا در همه مناطق شهری شیر مدرسه از نوع پاستوریزه است که نیاز به شرایط حساس حمل و نقل و نگهداری دارد و فقط درمدارس نقاط دور دست شیر استریل توزیع می گردد در حالیکه در سایر کشورها معمولا شیر استریل توزیع می گردد که کیفیت و پایداری بهتری دارد. 3- برنامه زمانبندی شیر مدرسه خیلی نامناسب است ، معمولا برنامه زمانبندی از اواسط آذر تا اسفند است که این برنامه سبب می شود در ایران سرانه مصرف دانش آموز ١۴ کیلوگرم در سال است اما در سایر کشورها که از روز اول سال تحصیلی تا روز آخر ادامه دارد این مقدار بین ٣٠ تا ۵٠ کیلوگرم است. بحث و نتیجه گیری:در حال حاضر مشکلاتی در اجرای برنامه شیر مدارس در کشور وجود دارد و برنامه ریزان برنامه شیر مدرسه بایستی برای ارتقائ کمی و کیفی آن تلاش نماید.

نویسندگان

بدریه سحرگاهی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

پدرام رمضانی

واحد تحقیق و توسعه شرکت فرآورده های لبنی بهار دالاهو (مانیزان) ، کرمانشاه، ایران

حدیث قمرزاد

واحد تحقیق و توسعه شرکت فرآورده های لبنی بهار دالاهو (مانیزان) ، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برگزیده مقالات اولین علمی نقش مصرف فراورده های شیری در ...
  • Mahan, L.K. and S. Escott- Stump, Krause's food & the ...
  • Minestry of health, _ and medical education. health _ of ...
  • نمایش کامل مراجع