بررسی اثر اجرای عملیات آبخیزداری بر ضریب رواناب در مناطق نیمه خشک
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,333
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_642
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
امروزه نقش عملیات حفاظت آب و خاک در افزایش پوششگیاهی و ذخیره نزولات آاسمانی و تثبیت خاک به منظور مدیریت و توسعه حوضه های آبخیز به ویژه در مناطق خشک ونیمه خشک بسیار مهم است . دراین تحقیق عملیات آبخیزداری حوضه قلی کندی استان همدان از نظر تأثیر گذاری بر رواناب سطحی مورد بررسی قرار گرفت . ابتدا اطلاعات بارش ، تبخیر و تعرق، وضعیت پوشش گیاهی ،فیزیوگرافی حوضه ،زمین شناسی و خاکشناسی حوضه قبل و بعد از اجرای عملیات آبخیزداری (1380) جمع آوری گردید . میزان رواناب سطحی به روش شماره منحنی محاسبه شد . سپس با استفاده از نرم افزار SPSS موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت و با مقایسه دادهها قبل و بعد از عملیات، درصد تغییرات محاسبه گردید . همچنین مقادیر رواناب برای دوره بازگشتهای مختلف توسط نرمافزار SMADA برآورد گردید . نتایج نشان میدهد که . ماه آبان بالاترین میزان رواناب راقبل (67,87) و بعد ازعملیات آبخیزداری (57,13) داراست . نتایج نشان میدهد اجرای این اقدامات بطور معنیداری ) (P<0/05 ضریب رواناب را بطور متوسط برای ماههای مختلف %10 کاهش داده است . نیز حجم نفوذ و ذخیره به میزان متوسط 134902/1 متر مکعب در سال افزوده شده است
نویسندگان
حمید نوری
دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی گروه مرتع و آ
جواد خوشحال
استادیارگروه اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان
عباس علی ولی
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی دانشگاه شی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :