بررسی تاثیر سودوموناسهای فلورسنت دارای فعالیت آنزیم ACC deaminase بر جوانه زنی ورشد دو رقم کلزا در شرایط شور
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,468
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_137
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
یکی از معضلات جدی کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک مسئله شوری و تجمع املاح در لایه سطحی خاک میباشد که باعث کاهش عملکرد و سطح زیرکشت میگردد . بر اساس برآورد سازمان ملل متحد، ًتقریبا 50 درصد از زمین های زراعی قابل کشت دنیا تحت تنش شوری قرار دارند ) ).Flowers & Yeo,1995 وپیش بینی می شود این رقم به علت استفاده نادرست از منابع آب و خاک افزایش یابد . یکی از دلایل کاهش یا عدم رشد گیاه در شرایط تنش های غیرزنده ای چون شوری، تجمع اتیلن در گیاه می باشد . در این شرایط مقدار ) ACC ماده پیش ساخت اتیلن ) در داخل گیاه افزایش یافته که پیامد آن، افزایش سنتز اتیلن در بافتهای گیاهی می باشد (Glick et al.,1997;1998) .
بنابراین در اینگونه مواقع یکی از راهکارهای موثر برای تعدیل اثرات شوری، کاهش میزان ACC موجود در گیاه می باشد . بعضی از باکتری های ریزوسفری می توانند با استفاده از آنزیم ACC, ACC deaminase را به عنوان منبع نیتروژن یا کربن مورد استفاده قرار داده و با تبدیل آن به آلفا کتوبوتیرات و آمونیاک غلظت ACC رادر گیاه کاهش دهند . (Penrose & Glick,2003) در این فرایند،آمونیاک آزاد شده از ACC به عنوان منبع نیتروژن برای باکتری بکار در داخل گیاه از اثر بازدارندگی اتیلن کاسته می شود ACC گرفته شده و به علت کاهش میزان (Penrose et al.,2001 ) . در نتیجه گیاهانی که با باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه دارای فعالیت آنزیمACC deaminase تلقیح شدهاند بایستی ریشههای درازتر و نیز بخش هوایی بیشتری داشته باشند (Glick et al .,1997)
نویسندگان
فرزاد جلیلی
دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کاظم خاوازی
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب،
ابراهیم پذیرا
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
هادی اسدی رحمانی
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :