سال انتشار: 1392
محل انتشار: همایش تخصصی روشنایی و نورپردازی ایران
کد COI مقاله: ILDC01_043
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 633
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین چارچوب نور پردازی فضا های شهری
چکیده مقاله:
نور پردازی در فضا هاو بافتهای ارزشمند تاریخی نقش کلیدی دارد به طوریکه که میتواند در هویت بخشی به آنها موثر واقع شود. نظر به این اهمیت ونبود روشی سیستماتیک در نور پردازی شهری باعث گردید که این پژوهش با هدف ارائه راهکار والگویی ساختاری به فرآیند نور پردازی در فضا ها و بافتهای ارزشمند تاریخی بپردازد.برای رسیدن به این هدف به الگویی نیاز است که تمام ابعاد مختلف در زمینه نور پردازی را دربرگیرد. در این الگوی نخست مطالعات پایه شهری شامل مطالعات تاریخی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، آئینی وکاربری مدنظر قرار گرفته و سپس سناریوی طراحی مطرح میگردد. برای بررسی محتوای فضای شهری به واسطه روش چیدمان فضایی از پارامتر همپیوندی کمک گرفته میشود. در ادامه، هدایت گری و منطق فضایی مطرح میشود که این امر نیز میتواند بوسیله پارامتر وضوح روش چیدمان فضایی تحلیل شود. همچنین گزینه های طراحی نیز میتواند بوسیله روش چیدمان فضایی مورد تجزیه وتحلیل قرار گیرد. بخشی از این چارچوب مبتنی بر لزوم رعایت مباحث مرتبط با آلودگی نوری است که نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای رادر نورپردازی عهده دار میباشد. این بخش به عنوان فیلتری برای ارزیابی طرح نهایی میباشد.نتیجه تحقیق نشان از آن دارد که الگوی ارائه شده میتواند در نورپردازی بافتها وبنا های تاریخی به صورت کاربردی واجرایی مورد استفاده قرارگیرد. بنابراین این تحقیق جنبه کاربردی داشته و میتواند راهکار بسیار مناسبی را جهت طراحی وبرنامه ریزی نور پردازی شهری مخصوصاً در بافتهای تاریخی ایجاد نماید.
کلیدواژه ها:
نور پردازی،محتوا،بافتهای تاریخی،چیمان فضایی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/239692/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آذری، عباس و حسینی کیا، سیدمحمدمهدی،1392،تبیین چارچوب نور پردازی فضا های شهری،همایش تخصصی روشنایی و نورپردازی ایران،شیراز،،،https://civilica.com/doc/239692
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، آذری، عباس؛ سیدمحمدمهدی حسینی کیا)
برای بار دوم به بعد: (1392، آذری؛ حسینی کیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نورپردازی بر امنیت فضاهای شهری
- افزایش خوانایی محورهای شاخص شهری با تاکید بر مولفه های نور و رنگ (مطالعه موردی: خیابان فلسطین مشهد)
- بررسی اهمیت و نقش نورپردازی در ارتقای کیفیت زندگی فضاهای شهری
- تأثیر روشنایی و نورپردازی در ایجاد حس سرزندگی و پویایی حیات شبانه فضاهای عمومی شهری
- همنشینی نور و رنگ در فضاهای فرهنگی و تأثیر آن بر ناهنجاری های رفتاری شهروندان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.