سال انتشار: 1392
محل انتشار: همایش تخصصی روشنایی و نورپردازی ایران
کد COI مقاله: ILDC01_065
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 3,777
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تأثیر روشنایی و نورپردازی در ایجاد حس سرزندگی و پویایی حیات شبانه فضاهای عمومی شهری
چکیده مقاله:
زندگی شهری امروزه فضاهای منعطفی را می طلبد که بسته به نوع نیازهای متنوع و گاه متضاد در طول روز یا شب بتوان از آن ها استفاده کرد. فضاهای عمومی شهری به عنوان مهمترین عنصر شهری از این انعطاف و قابلیت برخوردارند که پاسخگوی نیازهای عمومی شهروندان باشند. این فضاها به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ترغیب حضور مستمر شهروندان به شمار آمده و به نوبه خود بر افزایش سطح رضایت مندی و احساس تعلق آنان به شهر تأثیر بسزایی دارند. براساس مطالعات انجام شده «سرزندگی» و «پویایی» از مهمترین عوامل شکل گیری فضاهای عمومی شهری محسوب می شوند، که در مواجهه شهروندان با فضا علاوه بر تلاش برای تشویق به حضور آنان در فضا، درصدد ایجاد ماندگاری در خاطره ها و حفظ هویت شهری بوده و در عین متفاوت بودن محیط نیز، به دنبال ایجاد پیوستگی و همخوانی آن با سایر فضاهای شهری می باشند. حال با توجه به این که بخش عمده ای از ساعات زندگی شهری و فراغت شهروندان در شب ها رقم می خورد، توجه به ایجاد حیات شبانه در شهرها از اهمیت قابل توجهی برخوردار می شود. از این رو ضروری به نظر می رسد فضاهای شهری از قابلیت و توانایی لازم به منظور بهره برداری توسط شهروندان در تمام ساعات شبانه روز برخوردار باشد. براین اساس این نیاز مشهود است که ضمن انجام برنامه ریزی و طراحی پاسخگو برای شکل گیری حیات شبانه، از روشنایی و نورپردازی مناسب نیز در جهت ایجاد سیمای مطلوب شبانه به منظور تداوم حضور فعال شهروندان در شب و ایجاد سرزندگی بهره گرفت. مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی ضمن بررسی مفاهیم مرتبط با موضوع به تحلیل نقش سرزندگی فضاهای عمومی شهری در افزایش سطح حضور شهروندان و ایجاد حیات شبانه در شهر پرداخته و بر مبنای مؤلفه های سرزندگی و پویایی به دنبال تبیین رابطه میان روشنایی و نور پردازی با سرزندگی شبانه شهرها می باشد. نتایج بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که عامل سرزندگی با دربرگیری مؤلفه هایی چون «تنوع»،«فعالیت ها»،«ایمنی»،«امنیت»،«قابلیت دسترسی»،«آسایش»، «پاکیزگی»، «هویت» ،«مشارکت»،«زیبایی شناسی»،«خوانایی»،«حس تعلق» و «کارآیی» فضاهای عمومی شهری را برای حضور شهروندان آماده می سازد. همچنین وجود روشنایی و نورپردازی مطلوب نیز این موضوع را به برقراری حیات شبانه در فضاهای عمومی شهری تسری می بخشد. به همین دلیل ضرورت دارد تابا بهره گیری از روشنایی و نورپردازی مناسب به عنوان ابزار اصلی طراحی، به نوعی منظر روز را در شب به وجود آورده و پیوستگی آن را با منظر شب برای شهروندان به ارمغان آورد، این موضوع نه تنها به لحاظ عملکردی استفاده از فضا را میسر می سازد بلکه به نوبه خود در ایجاد حس سرزندگی فضاهای-عمومی شهری نقش جدی ا ی ایفا می نماید.در پایان نیز راهکارهایی برای این موضوع پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
پويايي، فضاي عمومي شهري، سرزندگي، روشنايي و نورپردازي، حيات شبانه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/239713/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مویدی، محمد،1392،تأثیر روشنایی و نورپردازی در ایجاد حس سرزندگی و پویایی حیات شبانه فضاهای عمومی شهری،همایش تخصصی روشنایی و نورپردازی ایران،شیراز،،،https://civilica.com/doc/239713
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، مویدی، محمد؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، مویدی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- ارتقاء کیفیت فضاهای شهری با تاکید بر نورپردازی شبانه(1395)
- تاثیر نورپردازی شب در ادراک نشانه های شهری: (نمونه موردی : پل طبیعت در تهران)(1395)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 2 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نورپردازی بر امنیت فضاهای شهری
- تبیین چارچوب نور پردازی فضا های شهری
- بررسی اهمیت و نقش نورپردازی در ارتقای کیفیت زندگی فضاهای شهری
- امنیت و امنیت شهری و نظریه های مرتبط با آن
- شاخصهای تحلیل امنیت در فضاهای شهری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.