تولید نانوذرات اسانس روغنی زیره

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 955

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_706

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه، تولید نانوکپسول های اسانس روغنی زیره سب ز جه ت پایدارسازی اسانس روغنی با استفاده از تکنیک میکروامولسیون است. کپسوله کردن این ترکیبات، می تواند باعث پایداری ترکیبات طعمی در ضمن فراوری و نگهداری ماده غذایی گردد، ضمن اینکه استفاده از این ترکیبات را در محیط های غذایی که با ترکیبات طعمی هم جنس نیستند امکان پذیر می کند. میکروامولسیون اسانس روغنی زیره با سورفاکتانت توئین 80 و کوسورفاکتانت پروپانل با نسبت های مختلف سورفاکتانت:کوسورفاکتانت مورد مطالعه قرار گرفت و نمودار فازی آن ها رسم گردید. سپس اندازه ذرات با استفاده از تکنیک پراکنش نوری تعیین گردید و پایداری فیزیکی یک فرمولاسیون از منطقه میکروامولسیونی به دست آمده بررسی شد. آزمایشات نشان دادند که نسبت 2:1 توئوین 80: پروپانل وسیع ترین منطقه تک فازی را از بین نسبت های 1:1، 1:2 و 2:1 تشکیل می دهد. اندازه گیری ابعاد ذرات با استفاده از تکنیک پراکنش نوری نشان داد که متوسط اندازه ذرات کپسول های اسانس روغنی زیره در میکروامولسیون حاوی یک 1% روغن زیر 20 نانومتر بود. نتایج حاصل از آزمون پایداری فیزیکی نشان داد که فرمولاسیون انتخابی از میکروامولسیون کاملا پایدار بود. به نظرمی رسد که سامانه های میکروامولسیونی پتانسیل خوبی برای حمل مواد طعمی و یا دارویی را دارند.

نویسندگان

صدیقه امیری

عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران

محسن رادی

عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ashurst, P.R. 1999. Food Flavorings. Aspen Publishers Inc., Maryland, pp. ...
  • Fanun, M. 2009. M icroemulsions : Properties and Application. CRC ...
  • Kim, S., Kiong, N.W., Shen, S. Dong, Y. and. Tan, ...
  • McClements, D.J. 1999. Foods Emulsions Principles, Practice, and Techniques. CRC ...
  • Rajib, K. M. and Bidyut, K. P. 2005. Phys icochemical ...
  • Zhong, F., Yu, M., Luo, C.. Shoemaker, C.F., Li., Y.. ...
  • نمایش کامل مراجع