بهینه سازی مقادیر فیبر هویج و مارمالاد زردآلود در ماست میوه ای پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با استفاده از روش سطح پاسخ
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,121
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_655
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
در این تحقیق اثر افزودن فیبر هویج و زمان نگهداری بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، رئولوژیکی و میکروبی در ماست میوه ای حاوی زردآلو و همچنین زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در طول زمان نگهداری با استفاده از روش آماری سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. مقدار متغیرها در 5 سطح شامل فیبر (0، 0/46، 1/13، 1/80 و 2/26 درصد) با اندازه های متوسط 212-500 میکرون، مقدار مارمالاد زردآلو (15/2، 18/8، 24/1، 29/3 و 32/9 روز) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تجزیه آماری حاصل از داده ها نشان داد با افزایش فیبر مقادیر اسیدیته و ویسکوزیته بطور معنی داری افزایش و مقدار رطوبت و سینرزیس بطور معنی داری کاهش یافت (P<0/05). بیشترین مقدار ویسکوزیته (3500-3000 سانتی پوآز) و کمترین مقدار سینرزیس (13-12 درصد) در نمونه های ماست میوه ای حاوی بیش از 1/13 درصد فیبر بود. استفاده از فیبر در مقادیر کمتر از 1/13 تأثیر معنی داری بر میزان ویسکوزیته وسینرزیس نداشت. در طول نگهداری نمونه های ماست نیز اسیدیته و سنرزیس بطور معنی داری افزایش پیدا کرد (P<0/05). همچنین با افزایش مقدار فیبر زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بطور معنی داری افزایش پیدا کرد (P<0/05) و مقدار مارمالاد زردآلو تأثیر معنی داری بر زنده مانی پروبیوتیک ها نداشت (P>0/05). براساس آزمایشات انجام شده در شرایط بهینه برای تولید ماست میوه ای فیبردار حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، میزان فیبر 1/13 درصد تعیین گریدید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میرسجاد حصاری
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی پردیس علوم و تحقیقات واحد مازندران
شهین زمردی
بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
اصغر خسروشاهی اصل
گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
حسن کریمی مله
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی پردیس علوم و تحقیقات واحد مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :