بهبود فرمان پذیری خودرو از طریق بهینه سازی هندسی مکانیزم فرمان به کمک الگوریتم ژنتیک
محل انتشار: دومین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,843
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC02_033
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1385
چکیده مقاله:
کیفیت «فرمان پذیری» (Handling) یک خودرو که بیانگر رفتار دینامیکی آن در حرکت بر روی مسیرهای منحنی است، متاثر از ویژگی های هندسی و عملکردی ساز و کارهای گوناگون به کار رفته د رخودرو نظیر سیستم های فرمان، تعلیق وترمز است. بر این اساس، در طرای هر یک از سیستم های یاد شده باید تاثیر ویژگی های آن سیستم در فرمان پذیری خودرو به عنوان یکی از معیارهای مهم در نظر گرفته شود.
در این مقاله، تاثیر هندسه – و بطور مشخص مختصات اتصالات – ساز و کار دهنده شانه ای به کار رفته در سیستم های معمول فرمان بر فرمان پذیری خودرو بررسی و روش جدیدی برای دستیابی به بهترین کیفیت فرمان پذیری با استفاده از الگوریتم های زنتیک پیشنهاد شده است. بدین منظور، مدل دینامیکی فرمان دنده – شانه ای با مدل دینامیکی کل خودرو تلفیق شده و پارامترهای دینامیکی و قیدهای سینماتیکی ساز و کارفرمان در مدل دینامیکی مناسبی که با استفاده از مدل خطی تایر برای بررسی فرمان پذیری خودرو انتخاب شده، ادغام شده است. معادلاتی که به این طریق به دست می آید به ازای ورودی پله ای به غربیلک فرمان به کمک نرم افزار MATLAB حل شده و مقادیر شاخص های فرمان پذیری خودرو مورد نظر، محاسبه می شود. در روش پیشنهادی برای یافتن مختصات مطلوب اتصالات، ساز و کار فرمان از یک الگوریتم ژنتیک نخبه گرا (Elitist GA) استفاده و مزایای استفاده از این روش نیز توضیح داده شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود شریعت پناهی
استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی دانشگاه تهران
رضا کاظمی
سرمهندس ارشد دینامیک خودرو مرکز تحقیقات ایران خودرو و دانشجوی دکترای
حمیدرضا اسماعیلی
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :