تولید پودر چغندر لبویی با استفاده از عوامل کف کننده مالتودکسترین و کنسانتره پروتئین شیر با روش خشک کردن کف پوشی در مایکروویو
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIFT-11-2_003
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
در این تحقیق، برخی ویژگی های کیفی، عملکردی و حسی پودر چغندر لبویی به روش خشک کردن کف پوشی با مایکروویو مورد بررسی قرار گرفت. اثر سه متغیر مستقل غلظت مالتودکسترین (MD) و غلظت کنسانتره پروتئین شیر (MPC) به عنوان ماده کف زا در محدوده غلظت (۰تا۱۰درصد) و شدت توان مایکروویو در محدوده (۴۰۰-۸۰۰) وات بر برخی ویژگی های فیزیکی فوم و پودر شامل پایداری، رنگ، تخلخل، میزان رطوبت، بازده، ترکیبات فنولی، ظرفیت آنتی اکسیدانی، بتالائین کل تعیین شدند. شرایط بهینه فرآیند با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) تعیین شد. با افزایش مالتودکسترین در فوم، شاخصL*،b* P≤ ۰.۰۵)) افزایش یافت. محدوده تغییرات (۴۸۲/۲۱-۲۱/۱۲) L* و (۴۴/۱۰-۷۵۳/۴) b* متغیر بود. اما پارامتر تخلخل توده، روند کاهشی داشت (P≤ ۰.۰۵). مالتو دکسترین بر روی پایداری فوم بی اثر شد. در صورتی که با افزایش غلظت MPC در فوم، پایداری،تخلخل توده، پارامترهای رنگ L*،b* افزایش یافتند. نتایج حاصل از ارزیابی پودر نشان داد که با افزایش غلظت مالتودکسترین و MPC، بازده، و محتوای فنل کل افزایش (P≤ ۰.۰۱) و همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی در رقت های ppm ۵۰۰ با افزایش غلظت مالتو دکسترین کاهش و با افزایش غلظت MPC افزایش یافت (P≤ ۰.۰۵). اثر متغیر ها بر بتالائین معنادار بود. محدوده تغییرات آن ۳۳۳/۸۶-۶۷۶/۲۱۷ بود. محتوای رطوبت در این ارزیابی رفتار معناداری از خود نشان نداد. بررسی نتایج نشان داد پودر دارای ۱۰درصد مالتودکسترین و۱۰ درصد MPC در توان ۴۰۰ وات مایکروویو را می توان بعنوان نمونه بهینه معرفی نمود. تصاویر SEM نشان داد که نمونه بهینه دارای ذرات ریزتر و سطوح صاف، نرم تر و پوسته پوسته است. طیف FTIR از تیمار بهینه و کنترل شباهت های قابل توجهی نشان داد. تشدید و جابه جایی برخی پیک های جذبی الگوی طیف FTIR بر هم کنش گروه های عاملی آمید و کربونیل در نمونه کنترل را تایید کرد، به طوری که کاهش تعداد گروه های آمیدی در نمونه شاهد بیشتر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم اعرابی
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحدنجف آباد -نجف آباد-ایران
شیما امیدی
گروه علوم و صنایع غذایی- دانشگاه ازد اسلامی واحد شهرضا- شهرضا - ایران
حسن ذکی دیزجی
گروه مکانیک بیوسیتم، دانشگاه شهید چمران اهواز
فاطمه شهدادی
گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی- دانشگاه جیرفت- جیرفت - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :