بررسی تاثیر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد گیاهی بر تکثیر گوجه فرنگی گیلاسی Lycopersicon esculentum var.cerasiforme از طریق تکنیک کشت بافت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 967

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_445

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

گوجه فرنگی گیلاسی با نام علمی Lycopersicon esculentum var.cerasiforme متعلق به تیره solanaceae است که به علت داشتن ویتامین های مختلف و عوامل آنتی اکسیدان، از اهمیت بالای دارویی و غذایی برخوردار می باشد. با استفاده از زیست فناوری گیاهی در کشت بافت، می توان تکثیر این گیاه را در مقیاس کلان امکان پذیر ساخت. در این پژوهش ریز نمونه های تک گره از گیاهچه های سترون حاصل از بذر در محیط کشت پایه MS مورد استفاده قرار گرفتند. ریز نمونه های حاصل در تیمار های هورمونی Kin و NAA به همراه غلظت های متفاوتی از این هورمون ها کشت شدند. پس از گذشت یک ماه از کشت ریز نمونه های تک گره در محیط کشت MS فاکتور های رشد اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس حاکی از معنی دار شدن اثرمتقابل هورمون های Kin و NAA بر روی صفات طول ریشه، طول ساقه، درصد شاخه زایی، درصد ریشه زایی و تعداد میانگره درسطح احتمال 1% بود. مقایسات میانگین نشان داد که بیشترین طول ریشه، طول ساقه، درصد شاخه زایی، درصد ریشه زایی و تعداد میانگره به ترتیب متعلق به تیمارهای ( 0 میلی گرم بر لیتر Kin و 0/2 میلی گرم بر لیتر NAA ) 1 میلی گرم بر لیتر Kin 0 0/2 میلی گرم بر لیتر NAA ، 4 میلی گرم بر لیتر Kin و 0 میلی گرم بر لیتر NAA و 4 میلی گرم بر لیتر Kin و 0 میلی گرم بر لیتر NAA بود.

کلیدواژه ها:

گوجه فرنگی گیلاسی ، تنظیم کننده های رشد NAA ، Kin

نویسندگان

رامین کریمی دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دا

محمود اطرشی

استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور

حسین عباسپور

استادیار گروه زیست شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Agarwal, S. and Rao, A. V., 2000. Tomato lycopene and ...
  • Majd, A., Poor Mohammad Fatali, Sh., Mirzaei, M., 2010. Study ...
  • Soltani, A., 1998. Application of SAS in statistical analysis (for ...
  • Vinoth, S., Gurusaravanan P., Jayabalan N., 2011. Effect of seaweed ...
  • نمایش کامل مراجع