مسائل اخلاق زیستی در عرصه بیوتکنولوژی کشاورزی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,375

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_223

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

کشاورزی، سنتی در وضعیت فعلی با چالش های متعددی همچون محدودیت منابع طبیعی، محدودیت بازار، تغییرات آب و هوایی و محدودیت های ذاتی ساختار ژنی محصولات کشاورزی روبرو است. دراین میان شیوه های جهت مقابله با این چالش ها پیشنهاد شده که بیوتکنولوژی به عنوان فناوری مدرنی که از مرحله علوم محض گذشته خود را به عنوان یک صنعت تثبیت نموده است اما همین امید بزرگ با چالش های اخلاقی، حقوقی، اقتصادی روبروست که باعث ایجاد نگرانی هایی شده است.علم اخلاق که دانش ارزش گذاری به خوی هاست به 3 قلمرو تقسیم می شود، اخلاق زیستی زیر مجموعه اخلاق کاربردی است که به مباحث نوین در زیست شناسی می پردازد از عمده ترین کاربردهای بیوتکنولوژی می توان به ایجاد گیاهان مقاوم به تنش های زیستی و غیر زیستی،تولید گیاهان دارای ارزش غذایی ویژه، ایجاد دام های ترانس ژنیک می توان اشاره کرد. از یک طرف مقابله با گرسنگی و افزایش امنیت غذایی کاهش فشار به محیط زیست و در طرف دیگر فرارژن ها ، کاهش تنوع ژنتیکی ایجاد مقاومت درعلف هرز و خطرات ناشناخته برای سلامتی انسان موضوع را برای تصمیم گیری پیچیده می کند. نمی توان جوامع را با هر غذایی سیر کرد و در نگاه دیگر نمی توان چشم بر پنجره امیدی که می تواند فقر و گرسنگی را از بین ببرد بست. در این مقاله پس از شرح علم اخلاق به واکاوی ارتباط این علم با بیوتکنولوژی گیاهی و مسائل و چالش های فرارو پرداخته می شود.

نویسندگان

میرزا پاپی پور

گروه زیست شناسی ،دانشجوی رشته بیوتکنولوژی،دانشگاه آزاد اسلامی تنکاب

دانش عفافت جهرمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن،باشگاه پژوهشگران جوان،تنکابن،

فرنوش نظری

گروه زیست شناسی ،دانشجوی رشته سلولی ومولکولی،دانشگاه آزاد اسلامی تن

زهره سلمانی

گروه زیست شناسی ،دانشجوی ارشدبیوسیستماتیک جانوری،دانشگاه آزاد اسلا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Marillonnt S, Klimyuk V, Gleba Y(2003) .Encoding technical information in ...
  • Lehrer SB, Bannon GA (2005). Risks of allergic reactions to ...
  • Crevel RWR (2001). Risk assessment for food allergy - the ...
  • Auer CA (2003). Tracking genes from seed to، supermarket: techniques ...
  • نمایش کامل مراجع