مطالعه ی ایمنی سواره با توجه به تاثیر منظر شهری به روش پردازش تصویر نمونه ی موردی (شبدری بزرگراه شیخ فضل الله شمال، خروجی بزرگراه حکیم - غرب تهران)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 881
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC12_341
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1392
چکیده مقاله:
منظر حاصل و متشکل از گفتمان های بیشماری است که میان محیط و بیننده به ترتیب به عنوان فرستنده و گیرنده صورت می گیرد. در این میان حواس انسان راه ارتباطی است که باعث ایجاد درک و دریافت مشخصی از محیط می شود. گاه پیام های ارسالی از سوی فرستنده (محیط) به گیرنده (بیننده)، آنچنان قوی و یکباره می شود که بیننده را جذب خود نموده و برای مدتی وی را به خود مشغول می سازد. این امر اگر چه در طراحی مناظر شهری جهت ایجاد و خلق جذابیت کاربست فراوانی دارد، اما برای بیننده ای که مشغول رانندگی است می تواند خطرات فراوانی ببار آورد. پژوهش حاضر منظر شهری را برای بینندهی در حال رانندگی مورد مطالعه قرار داده و ایمنی حمل و نقل را از دیدگاه دید و منظر شهری بررسی می نماید. بدین منظور نمونهی شبدری بزرگراه شیخ فضل الله شمال، خروجی بزرگراه حکیم - غرب واقع در تهران با توجه به المان شهری برج میلاد به روش پردازش تصویر و با استفاده از پارامترهای تاثیر گذار فرکانس فضایی، ساکادهای تولید شده، تسخیر توجه بصری و مدت زمان تثبیت، تحلیل می نماید. نتایج پژوهش نشان داد که تغییر در فرکانسهای فضایی تصاویر، موجب تغییر در الگوی ساکادها(جهشهای چشم) و بالارفتن مدت زمان تثبیت می- شوند. این مساله که با تسخیر توجه بصری راننده توسط المان بارز برج میلاد همراه می باشد، عدم تمرکز راننده را سبب گردیده و مسیر قوس دار شبدری مزید علت شده که در نهایت کاهش سطح ایمنی مسیر را موجب می شود. بنابراین برای ارتقای سطح ایمنی نمونهی مورد نظر بکارگیری موانع بصری متناسب با محیط بزرگراه که از همخوانی زمینه ای با منظر شهری نیز برخوردار باشند، پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرداد مظلومی
دکتری طراحی شهری، استاد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
مهدی باباعباسی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
میثم نوری
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه هنر، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :