تأثیر کود بیولوژیک نیتروکسین بر عملکرد و اجزاء عملکرد برنج در خوزستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,448

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SADHE01_107

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1392

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر کود بیولوژیک حاوی باکتری آزوسپیریلوم و مقادیر مختلف نیتروژن بر عملکرد دانه واجزای عملکرد برنج آزمایشی در سال 9831 در یک خاک شالیزاری با بافت سبک در شهرستان بهبهان بهصورت کرت های یک بار خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 8 تکرار اجرا شد. در این آزمایش تیمار نیتروژن در پنج سطح )صفر 100 150 200 51 کیلوگرم در هکتار اوره( به عنوان اصلی و تیمار ماده بیولوژیک در سه سطح )شاهد، بذرمال و استارتر( به عنوان عامل فرعی مورد مقایسه قرار گرفتند . تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده نشان می دهد که تأثیر تیمارهای تلقیحی بر تعداد پنجه کل، پنجه بارور و طول خوشهنسبت به تیمار شاهد از اختلاف معنی دار برخوردار بوده است . همچنین بین روش های کاربرد کود بیولوژیک نیز میزان دانه از متوسط 7856 در سطح شاهد به 7313 کیلوگرم در هکتار در روش بذرمال افزایش یافت. نتایجتجزیه واریانس عملکرد دانه نشان دهنده تفاوت معنی دار تیمارهای تلقیحی و کودی نسبت به تیمار شاهد بود .به طوری که مصرف کود بیولوژیک به همراه نیتروژن تا سطح 051 کیلوگرم در هکتار باعث افزایش عملکرد دانهتا 3869 کیلوگرم در هکتار شده است ولی این مقدار با عملکرد 011 کیلوگرم در هکتار با کود بیولوژیکاختلاف معنی دار نداشته است که این نشان دهنده آن است که می توان با استفاده از کود بیولوژیک نیتروکسین 51 کیلوگرم در هکتار در مصرف کود نیتروژن دار صرفه جویی کرد

نویسندگان

بابک دیده بان

کارشناس ارشد زراعت ،کارشناس ناظر برنج ،مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به

جهانپور معماریان

مدیر صندوق بیمه ای محصولات کشاورزی استان خوزستان

سیدمسعود ثریا

مسئول نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان بهبهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دشتی، .، ا .لکزیان و ح. حیدری شریف آباد. 1382. ...
  • broadbent, f. e., and d. s. mikkelsen. 1968. influence of ...
  • cohen, e., y. okon., j. kigel, i. nur and y. ...
  • fagade, S. O., and s. k. datta 1971. leaf area ...
  • fageria, n. k., and v. c. baligar. _ low land ...
  • نمایش کامل مراجع