تاثیر کاربرد اسپرمین و اسید جیبرالیک بر شکستن خواب و کیفیت جوانه های مینی تیوبرهای سیب زمینی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,124

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_348

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

عدم جوانه زنی مینی تیوبرهای سیب زمینی به دلیل وجود خواب، زمانی که قرار است این غده ها در زمان نسبتا کوتاهی پس از برداشت به عنوان بذر مورد استفاده قرار گیرند یک مشکل جدی است. بنابراین در یک آزمایش فاکتوریل 3×8 تاثیر غلظت های 60 و 90 و 120 میلی گرم در لیتر اسپرمین و 25 و 50 و 250 و 500 میلی گرم در لیتر اسید جیبرالیک همراه با شاهد (آب مقطر) روی سه رقم آگریا، مارفونا و سانته و اثر متقابل آنها در شکستن خواب و رشد جوانه مینی تیوبرهای سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفت. کاربرد اسید جیبرالیک و اسپرمین منجر به شکسته شدن زودترخواب مینی تیوبرهای هر سه رقم شد، اما اسپرمین تاثیر کمتری روی کوتاه کردن دوره خواب مینی تیوبرها نسبت به اسید جیبرالیک داشت. همچنین کاربرد اسید جیبرالیک منجر به افزایش تعداد جوانه بیدار شده در مینی تیوبرها گردید. اسید جیبرالیک در غلظت های 50 و 250 و 500 میلی گرم در لیتر باعث افزایش معنی دار طول جوانه غالب و برعکس کاهش قطر جوانه غالب نسبت به تیمار شاهد شد. ولی کاربرد اسپرمین باعث افزایش قطر جوانه غالب گردید. مدت زمان لازم برای ظهور جوانه غالب مینی تیوبرهای رقم سانته کمتر از دو رقم دیگر بود. به علاوه کمترین طول جوانه غالب و بیشترین قطر جوانه غالب، تعداد جوانه بیدار شده در غده نیز در مینی تیوبرهای همین رقم مشاهده شد. معنی دار شدن اثر متقابل رقم با هورمون برای کلیه صفات اندازه گیری شده نشان داد اثر اسپرمین و اسیدجیبرالیک تابع رقم می باشد.

نویسندگان

مریم مداحیان

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه صنعتی اصفهان

مصطفی مبلی

استاد گروه باغبانی دانشگاه صنعتی اصفهان

غلامرضا بلالی

دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان

محمدمهدی مجیدی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alexopoulosa, A. A. and K. A. Akoumianaks a. 2007. The ...
  • Lommen, W. J. M. 1993. Post-harvest characteristics of potato minitubers ...
  • Salimi, kh., R.T. Afshari, M.B. Hosseini and P.C. Struik. 2010. ...
  • Shibairo, S. I., P. Demo, J. N. Kabira, P. Gildemacher, ...
  • نمایش کامل مراجع