واکنش شاخصهای مورفوفنولوژیک و طول دوره پرشدن دانه کلزا به دور آبیاری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 755

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA01_196

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391

چکیده مقاله:

آزمایش حاضر با هدف بررسی اثرات دور آبیاری بر برخی شاخص های مورفولوژیک و فنولوژیک کلزا، اجرا شد. طرح آزمایشی مورد استفاده بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بود . تیمارهای آزمایش شامل آبیاری مزرعه کلزا به فواصل 7 و 14 و 21 روز بودند. تجزیه واریانس داده ها حاکی از این بود که صفات فنولوژیک، مورفولوژیک و طول دوره پر شدن دانه کلزا تحت تاثیر دور آبیاری قرار می گیرد . بطوریکه، صفت روز تا 50 % گلدهی در سطح احتمال 1% و صفات روز تا رسیدگی فیزیولوژیک و طول دوره پرشدن دانه در سطح احتمال 5% تحت تاثیر دورهای آبیاری قرار گرفت. مقایسه میانگین ها نشان داد که کمترین میزان روز تا 50 % گلدهی (213/66)، روز تا رسیدگی فیزیولوژیک (261/74) و طول دوره پرشدن دانه (38/62) به دور آبیاری 21 روز تعلق داشت که از نظر آماری نیز با تیمارهای دور آبیاری 7 و 14 روز تفاوت داشت. صفات ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی در بوته و تعداد گره در ساقه اصلی نیز در سطح احتمال 1% تحت تاثیر دور آبیاری قرار گرفت . افزایش فاصله آبیاری از 7 به 21 روز منجر به کاهش 25/92 و 22/37 و 26/77 درصدی در ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی در بوته و تع داد گره در ساقه اصلی شد. با توجه به اهمیت بالای صرفه جویی در میزان آب مصرفی، جهت تولید عملکرد بالای دانه (داده ها ارائه نشده است ) که ارتباط تنگاتنگی نیز با شاخص های مورفوفنولوژیک و طول دوره پرشدن دانه دارد، آبیاری مزرعه کلزا هر 14 روز یک بار می تواند مناسب باشد.

کلیدواژه ها:

مورفولوژی ، فنولوژی ، طول دوره پرشدن دانه ، کلزا ، دور آبیاری

نویسندگان

جواد حمزه ئی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

محسن سیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmad G., A. Jan, M. Arif, M.T. Jan and R.A ...
  • Ahmadi, M. and M.J. Bahrani. (2009). Yield and yield components ...
  • Alyari, H., F. Shekari and F. Shekari. (2000). Oilseed crops ...
  • Faraji, A., N. Ltifi, A. Soltani and A.H. Shirani Rad. ...
  • Wright, G.C., C.J. Smith and M.R. Woodroofe. (1988). The effect ...
  • Zlatko S. and R. Zdenko. (2006). Canola cultivars differ in ...
  • نمایش کامل مراجع