بررسی تاثیر بهداشت صوتی (Vocal Health) بر بهبود اختلالات صوت و حنجره در معلمان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 181

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HPMECONF05_084

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: صدایی که به عنوان یک ابزار کاری یا بخشی از توانمندی شغلی توسط استفاده کننده صدا بکار گرفته می شود، صوت حرفه ای نامیده می شود. افرادی که از صدای خود به شکل حرفه ای استفاده می کنند مانند خوانندگان، گویندگان رادیو و تلویزیون، قاریان قرآن و... بیشتر در معرض اختلالات صوت و حنجره قرار دارند که در این میان براساس مطالعات بیشترین گروهی که به عنوان کاربران حرفه ای صدا دچار مشکلات صوتی و ضایعات پاتولوژیک حنجره می شوند، معلمان می باشند. با توجه به اینکه رعایت آیتم های بهداشت صوتی که توسط آسیب شناسان گفتار و زبان ارائه می شود در پیشگیری و درمان اختلالات صوت بسیار موثر است، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بهداشت صوتی (Vocal Health) بر بهبود اختلالات صوت و حنجره در معلمان می باشد. روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۱۲-۲۰۲۲ در پایگاه های اطلاعاتی google scholar، Elsevior، PubMed و جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است که از آن ها جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید.یافته ها: مطالعات مختلف نشان داده است آن دسته از معلمانی که بعد از مراجعه به آسیب شناس گفتار و زبان تحت ارزیابی دقیق و تخصصی قرار گرفتند و مشکلات صوتی در آن ها مشاهده شد، با رعایت آیتم های بهداشت صوتی از جمله پرهیز از عادت های نامناسب صوتی مانند داد زدن یا صدای بسیار بلند در کلاس درس، سرفه کردن زیاد، بلند حرف زدن، صحبت کردن با فشار و ...، اصلاح تغذیه و نوشیدن مایعات به میزان کافی، پرهیز از استنشاق هوای آلوده، تغییر بسیاری از رفتارها یا عادت های اشتباه روزمره و .... بهبود چشمگیری در اختلالات صوت و حنجره در آن ها مشاهده گردید.نتیجه گیری: رعایت آیتم های بهداشت صوتی در معلمان و دیگر کاربران حرفه ای صدا می تواند بسیار موثر باشد و به بهبود اختلالات صوت و حنجره در آن ها کمک نماید.

نویسندگان

رضوان عیسی زاده

کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی،گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

آزاده مطهری زاده

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

رباب هجری

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

کیانا قصرحمیدی

کارشناسی گفتاردرمانی، گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.