سال انتشار: 1388
محل انتشار: دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر
کد COI مقاله: ABYARI10_102
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 810
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش عملیات آخیزداری در تثبیت خاک و کنترل فرسایش و رسوب در ایستگاه تحقیقاتی آبخوان تسوج
چکیده مقاله:
روند روز افزون جمعیت، حفاظت از آب و خاک را که از عوامل اصلی حیات محسوب می شوند امری اجتناب ناپذیر می باشد. از مهمترین عملیاتی که می تواند در این خصوص مؤثر باشد آبخیزداری است که می تواند مانع از بروز سیلاب های مخرب شده و فرسایش و رسوب گذاری را کاهش دهد و از بارش های صورت گرفته می توان در جهت افزایش پوشش گیاهی و تغذیه سفره های آب زیر زمینی بشکل بهینه استفاده نمود. این مسئله نه تنها باعث حفظ خاک شده، بلکه مانع از پر شدن مخازن آبی از رسوب گردیده و عمر مفید آنها را افزایش می دهد. در این راستا با توجه به ساختار زمین شناسی و شیب زیاد حوزه آبخیز که سیلاب های با قدرت تخریبی بالا را سبب می شد. در عرض رودخانه های امستجان و انگشتجان دو کانال ذخیره یک طرفه و دو طرفه دارای رسوبگیر احداث گردید تا در مواقع سیلابی قسمتی از سیل به داخل کانالها هدایت و بعد از رسوبگذاری، در مواقع لازم مورد استفاده قرار گیرد. در داخل آبراهه های فرعی تعدادی سازه فیزیکی ساخته شد که برخی از آنها با عملیات بیوتکنیکی در بالادست شان همراه بودند. بدلیل مغذی بودن مواد رسوبی، نهال های کشت شده و پوشش مرتعی در پشت سازه های مذکور از رشد خوبی برخوردار بودند. سازه های احداث شده از نظر کاهش شیب، نفوذ رواناب و تله اندازی رسوب از عملکرد خوبی برخوردار بوده اند. رواناب وارد شده به کانالها علاوه بر نفوذ و تغذیه آبخوان از طریق سیستم پخش وارد عرصه گردیده تا بخشی از نیاز آبی نهالهای کشت شده و پوشش گیاهی حاشیه غلامگردشی ها را تأمین نماید. از آنجاییکه رسوبات بر جای مانده در عرصه قبل از اجرای عملیات آبخیزداری از نوع مخروط افکنه ای و درشت دانه بوده دارای نفوذپذیری بالایی بود ولی بدلیل شیب زیاد و بافت سست خاک، فرصت نفوذ کم، و اراضی بصورت تخریب شده درآمده بود که با اجرای عملیات مذکور پوشش گیاهی افزایش و منجر به تثبیت و پایداری خاک گردیده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ABYARI10_102 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/147188/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نیک نژاد، داود،1388،نقش عملیات آخیزداری در تثبیت خاک و کنترل فرسایش و رسوب در ایستگاه تحقیقاتی آبخوان تسوج،دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر،کرمان،https://civilica.com/doc/147188
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، نیک نژاد، داود؛ )
برای بار دوم به بعد: (1388، نیک نژاد؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- احمدآلی، ج. خانجانی، م. ج. 1385. بهینه سازی صفحات مستغرق ...
- I3] معتقد، ساسان و صمیمی بهبهان _ تورج. بررسی آزمایشگاهی ...
- نگاهی به مسائل و مدیریت حفاظت خاک و آب در ایران [مقاله کنفرانسی]
- بی پی لشکریان , س. 1379 بررسی اثرات کاربری اراضی ...
- نیکنژاد، د. 1387. بررسی عملکرد سیستمهای آبگیر و پخش سیلاب ...
- http://www.tv1 .iribnews.ir ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: سازمان تحقیقات کشاورزی
تعداد مقالات: 836
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه آب معادل برف و مختصات جرافیایی با رهیافت رگرسیون چند متغیره و شبکه های عصبی مصنوعی
- خروج از بحران کم آبی و تامین آب شرب دهستان خانه شور شهرستان ثلاث باباجانی با استفاده از پتانسیل طرح گرمسیری
- Non-carcinogenic health risk assessment induced by paraquat in some streams, wells and drinking water in Guilan province, the Northern Iran
- Carrying Capacity; from weak sustainability to strong sustainability
- استفاده بهینه از روان آب شهری و پساب آب شیرین کن شهر زاهدان به منظور ارتقا منظر شهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی روشهای برونیابی برآورد بار معلق رودخانه ها در آذربایجان غربی
- کاربرد ژئوسنتتیک ها به عنوان المان آب بند و تقویت کننده پی در سدهای خاکی (مطالعه موردی سدهای کرم آباد و ارس (۲))
- جریان متغیر تدریجی کاهشی بر روی بستر رودخانه
- بررسی میدانهای اطلاعاتی صنعت آب و شناخت روابط حاکم بین آنها و قابلیت مکانیزه نمودن آنها (گزارش قسمت اول: بررسی میدانهای اطلاعاتی)
- تهیه مدل ریاضی آبخوان دشت چالدران و بررسی جنبه های مدیریتی آن
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.