اثر نانوذرات نقره بر شمارش کلی باکتریایی شیر(TBC) در یک دوره شیردهی گاوهای شیری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_409

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

یکی از ضدعفونی کنند های جدید، نانوذرات نقره است که با استفاده از فناوری نانو ساخته می شود.این نانوذرات خاصیت ضدمیکروبی قوی داشته و به دلیل مکانیسمهای مختلف در از بین بردن میکروبها ، امکان ایجاد مقاومت بر علیه آن وجود ندارد. در این تحقیق تعداد 15 راس گاو شیری در سه گروه آزمایشی به مدت یک دوره شیردهی در شکم های مختلف انتخاب شدند. به منظور مقایسه سه نوع ضدعفونی کننده شامل: گروه شاهد ( ضدعفونی کننده مورد استفاده در گاوداری که حاوی 5/1 درصد ید فعال بود) ، گروه A (نانونقره با غلظت ppm 100) و گروه B(نانوذرات نقره با غلظت ppm 200) از طرح آزمایش فاکتوریل استفاده شد. هر دو هفته نمو نه شیر از گاو های تحت تیمار اخذ شد و به مدت یک دوره کامل شیردهی نمو نه گیری ادامه یافت. میانگین مقدار TBC در کل نمو نه ها cfu/ml 3/662 بوده ودر گروههای مختلف آزمایشی به ترتیب با : 3/739 ، 4/625 و 3/584 مربوط به گروههای B ، شاهد و A می باشد. درصد فراوانی TBC در گروههای مختلف آزمایشی به ترتیب با: 2/51 ، 37/38 و 25/23 درصد مربوط به گروههای B، A و شاهد بود. نتایج تجزیه واریانس – کواریانس نشان داد که اثر عامل محلولهای ضدعفونی کننده و زمان نمونه گیری بر اساس داده های حاصل از TBCدر سطح 1 درصد معنی داربود. همچنین نتایج تجزیه واریانس- کواریانس نشان داد که بین تیمارهای مختلف(دوره های مختلف شیردهی) از لحاظ آماری در سطح 1 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. میانگین حداقل مربعات تیمارهای مختلف(دوره های مختلف شیردهی) با در نظر گرفتن کواریانس زمان صفر نشان داد که گاو های شکم دوم کمترین و گاوهای شکم سوم و چهارم بیشترین مقادیرlogTBC دارا می باشند

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی جوانروح علی آباد

محقق بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

سیروس امیری نیا

عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

حمیدرضا سیدآبادی

محقق بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

محمد بابایی

عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اهری، ح. پیکان، ر. دستمالچی، ف. قزللو، _ وطن خواه، ...
  • وجگانی، م. قراگوزلو، ف.(1379) کنترل ورم پستان در گله های ...
  • Belgacem, D., Nathalie, B., and Francois, B.(2002). Quarter milk somatic ...
  • Chaloupka, K., Malam, Y. and Seifalian, A. M.(2010). Nanosilver as ...
  • Jung, K.W. Koo, C.H., Kim, K.W., Shin, S. Kim, S.H. ...
  • Tsenkova, R., Atanassova, S., Kawano, S. and Toyoda, K.(2001). Somatic ...
  • نمایش کامل مراجع