سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: NICONF08_243
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 124
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سنجش و ارزیابی میزان تاب آوری مناطق شهری در برابر مخاطرات طبیعی با تاکید بر سیلاب های شهری (نمونه موردی : شهر نور)
چکیده مقاله:
سوانح طبیعی چالشی اساسی در دستیابی به توسعه پایدار جوامع انسانی است. شناخت شیوه های دستیابی به پایداری به وسیله الگوهای مختلف کاهش آسیب پذیری در برنامه ریزی و مدیریت سوانح وارد شده و جایگاه مناسبی در سیاست گذاری های ملی هی کرشور باز کرده است تا شرایط مطلوبی را برای کاهش کارآمد و موثتر خطرها در سطوح مختلف مدیریت سوانح ایجاد کند. شهر نور نیز با توجه به موقعیت جغرافیای شهر و قرار گرفتن در کنار دریای مازندران و گسلی که در نزدیکی شهر است در معرض خطر بلایای طبیعی می باشد. همچنین به دلیل ضعف ساخت و ساز شهری متناسب برای مقابله با خطرات طبیعی و عدم توجه سیستم شهری پویا و بازگشت پذیر در صورت مواجهه با بحران دچار مشکلات فراوانی می شود. در میان تمام مخاطرات طبیعی (زلزله، صاعق، سیل، فوران آتش فشان، طوفان، حمله ملخ ها و ...) مخاطره ای که مدنظر تحقیق است سیلاب است. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی- تحلیلی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش اشتفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است. نتایج بدست آمده بیانگر این است که از دیدگاه مدیریت شهری و کارشناسان، سازمان دهی و هماهنگی به منظور شفاف سازی نقش و مسئولیت های هریک از افراد، به روز رسانی اطلاعات مربوط به مخاطرات (سیلاب) و آسیب پذیری ها، تهیه و تسهیم ارزیابی های خطر پذیری، ایجاد سیستم های هشدار سریع و قابلیت های مدیریت اضطراری، آگاهی مرکز برنامه بازسازی از نیازهای جمعیت گرفتار در بلایا و اطمینان از مشارکت آنها، محافظت از زیست بوم ها و عوامل طبیعی به منظور کاهش اثرات بلایا و سازگاری با تغییر اقلیم، تخصیص بودجه و ایجاد انگیزه برای خانه داران، خانواده های کم درآمد و بخش خصوص برای سرمایه گذاری در کاهش خطر پذیر، اعمال قوانین ساخت و ساز قانونی و برنامه ریزی زمین و شناسایی زمین های ایمن برای شهروندان کم درآمد و در نهایت سرمایه گذاری در زمینه ایجاد زیربناهای کاهش دهنده خطر پذیری نظیر سیستم زهکشی طوفان و نگهداری از آن ها از موارد تاب آوری شهری هستند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NICONF08_243 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1376161/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عباس زاده سورمی، مهدی و رسولی، سیدحسن و عنایتی، فاطمه،1400،سنجش و ارزیابی میزان تاب آوری مناطق شهری در برابر مخاطرات طبیعی با تاکید بر سیلاب های شهری (نمونه موردی : شهر نور)،هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران،تهران،https://civilica.com/doc/1376161
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، عباس زاده سورمی، مهدی؛ سیدحسن رسولی و فاطمه عنایتی)
برای بار دوم به بعد: (1400، عباس زاده سورمی؛ رسولی و عنایتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.