پهنه بندی خطر ناپایداری های دامنه ای در جاده های کوهستانی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی(MLP)مطالعه موردی:( تنگه دره دیز)
محل انتشار: فصلنامه جغرافیای طبیعی، دوره: 9، شماره: 33
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 299
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOPG-9-33_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1400
چکیده مقاله:
تنگه دره دیز یکی از مخاطرهآمیزترین تنگههای استان آذربایجانشرقی، از لحاظ وقوع ناپایداریهای دامنه ای است. با توجه به انطباق این تنگهبا تنها جاده ارتباطی شهرستان مرند – جلفا، یکی از بهترین راههای نگهداری وحفظ امنیت این مسیر، شناسایی مناطق و نقاط بحرانی و به عبارتی پهنهبندی خطر وقوع ناپایداری دامنهای این تنگه است. در این راستا در ابتدا دادههای مورد نیاز جمع آوری و سپس پردازش گردیدند و سپس لایههای اطلاعاتی لازم در محیطGIS، تهیه گردیده و سپسنقشه پهنهبندی خطر ناپایداری در نرمافزار IDRISIو در محیط شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه (MLP) با ساختار ۱-۱۰-۱۵تهیه گردید و مناطق مستعد وقوع خطر ناپایداریهای دامنهای درمحدوده مورد مطالعه در پنج کلاس خطربسیاربالا، بالا، متوسط، پایین و بسیارپایین مشخص شد. بر طبق نتایج حاصل عواملی مانند شیب و فاصله از گسل مهمترین عوامل تاثیر گذار در وقوع ناپایداریهای دامنهای در تنگه دره دیز و در نهایت سبب ناامنی هر چه بیشتر جاده می باشند.
کلیدواژه ها:
پهنه بندی خطر ، ناپایداری های دامنه ای ، جاده های کوهستانی ، تنگه دره دیز ، شبکه عصبی پرسپترونچند-لایه(MLP)
نویسندگان
شهرام روستائی
استاد گروه ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز،تبریز،ایران
فاطمه خدائی
دانشجوی دکتری ژئوموفولوژی دانشگاه تبریز،تبریز،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :