چالشها و توانمندیهای موجود در گلخانه های هیدروپونیک کشور

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,398

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_194

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

روشهای کشت هیدروپونیک، سیستم های نسبتاً پیشرفتهای هستند که بسیار متنوع بوده و بسته به هزینه ، نوع محصول و توان مدیریتی انتخاب می شوند. بطور کلی کشور ما از نظر گسترش گلخانه ها با روشهای هیدروپونیک دارای توانمندی ها و چالش هایی می باشد که از جمله میتوان به مناسب بودن بخش نسبتاً وسیعی از مناطق کشور از نظر شرایط اقلیمی، کاهش مصرف انرژی، افزایش راندمان مصرف آب، افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش کیفیت محصول، کارافرینی و اشتغال زایی اشاره نمود. در زمینه چالشها فراروی این صنعت نیز میتوان به مواردی از جمله سرمایه گذاری نسبتاً زیاد اولیه، پیچیده تر بودن مدیریت تولید، پر هزینه بودن کودهای مصرفی و وارداتی، مشکلات بازاریابی، عدم پوشش یا ناکافی بودن بیمه محصولات کشاورزی، عدم وجود سیستم های حمایتی لازم از طرف دولت، ناکافی بودن سیاستهای تسهیلاتی واگذاری بانک- های دولتی و خصوصی، عدم دسترسی لازم به شرکتهای خدماتی معتبر، ناکافی بودن و یا عدم دسترسی به بذور مناسب اشاره نمود. در این مقاله به تشریح برخی از موارد فوق پرداخته خواهد شد.

نویسندگان

زین العابدین طهماسبی سروستانی

دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

کاظمی پشت مساری

دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس و مدرس دانشگاه پیام نور مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :