تاثیر تنش شوری بر رشد، هدایت روزن های و عملکرد گوج هفرنگی گلخانه ای در سیستم آبکشت

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 986

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_092

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

در این تحقیق برای بررسی تاثیر شوری بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی تغذیه شده با EC مختلف محلول غذایی ( 2/5، 3، 4، 5، 6 دسی زیمنس بر متر)، آزمایشی با طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار روی رقم فالکاتو در سال 1387 در گلخانه آموزشکده کشاورزی مغان اجرا گردید. در این آزمایش برای ارزیابی عملکرد تعداد میوه های برداشت شده در طول دوره رشد شمارش و توزین شدند. در پایان دوره آزمایش دو بوته از هر واحد آزمایشی انتخاب و پارامترهای رشد از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد برگ، سطح برگ، وزن خشک ساقه و برگ و پارامترهای فیزیولوژیکی از قبیل هدایت روزنه ای و غلظت کلروفیل برگ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ارتفاع گیاه و تعداد برگ با افزایش EC محلول غذایی بطور معنی داری کاهش یافت .زمانیکه غلظت شوری محلول غذایی از 2/5 تا 7 دسی زیمنس بر متر افزایش یافت سطح برگ گیاه تا 31% کاهش نشان داد . هدایت روزنه ای برگ با افزایش EC محلول غذایی کاهش یافت. حداکثر و حداقل هدایت روزنه ای برگ به ترتیب در غلظت شوری 2/5 و 7 مشاهده گردید. غلظت کلروفیل برگ با افزایش سطح شوری بطور معنی داری کاهش یافت. وزن خشک ساقه و برگ بطور معنی داری تحت تاثیر غلظت شوری قرار گرفته بود. بطوریکه وزن خشک ساقه و برگ با افزایش سطح شوری از 2/5 تا 7 به ترتیب 55/9% و 36/6% کاهش یافت. تاثیر غلظت های مختلف شوری بر عملکرد معنی دار بود. افزایش غلظت شوری از 2/5 تا7 باعث گردید که عملکرد کل 104% کاهش یابد. در این آزمایش کاهش رشد و عملکرد در اثر افزایش سطح شوری ممکن است ناشی از کاهش هدایت روزنه ای، غلظت کلروفیل و سطح برگ باشد

نویسندگان

رسول آذرمی

گروه تولیدات گیاهی، آموزشکده کشاورزی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

موسی ترابی گیگلو

گروه تولیدات گیاهی، آموزشکده کشاورزی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alamgir, A.N., Alli, M.Y., 1999. Effect of salinity on leaf ...
  • AL-Karaki, GN, 2000. Growth, water use efficiency, and sodium and ...
  • - Almaghrabi, O.A. 1991. Morphological and physiological studies of some ...
  • Brugnoli, E., Lauteri, M., 1991. Effects of salinity _ stomata ...
  • Hasegawa, P.M., Bressan, R.A., Handa, A.V. 1986. Cellular mechanisms of ...
  • Jeronimo, L., Andriolo, Gean, L., da Luz, Maiqual H.Witter, Rodrigo ...
  • Turhan, E., Eris, A., 2004. Effects of sodium chloride applications ...
  • نمایش کامل مراجع