صابونهای سمپاشی: آفتکشی بیخطر برای کنترل آفات مکنده درکشتهای هیدروپونیک
محل انتشار: اولین کنگره ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه ای
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,559
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HYDROPONICS01_083
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389
چکیده مقاله:
برای کنترل آفات عموماً و بصورت معمول از سموم شیمیایی حشره کش و کنه کش استفاده می شود. صابون های حشره کش برخلاف سموم، باقیمانده سمی کمی دارند و برای انسان و دشمنان طبیعی نیز دارای سمیت کمی هستند، همچنین در محیط دارای عمر کوتاهی بوده و بسرعت تجزیه می شوند. اکثر صابونهای حشره و کنه کش دارای اسید چرب با زنجیره بلند 10 یا 18 کربنه هستند. صابونهای حشره کش تجاری از پتاسیم اولئات (نمک پتاسیم اسید اولئیک)، مواد بی اثر، آب و الکل ساخته میشوند. صابونهای حشره کش از طریق نفوذ اسیدهای چرب به کوتیکول و حل کردن یا تخریب غشاهای سلولی ، اختلال درمتابولیسم سلولی و تولید هورمونهای رشد و اختلال در سیستم تنفسی آفات مکنده باعث مرگ آنها میشوند. توانایی صابون برای نفوذ به غشاء خارجی جلد حشره و واکنش با چربی های غشاء سلولی تعیین کننده شدت حشره کشی آن است. آفات دارای بدن نرم مانند شتهها ، شپشکها، پسیلها، تریپسها، سفید بالکها، زنجرکها وکنه ها نسبت به صابونهای حشره کش بسیار حساس بوده و بوسیله آن کنترل میشوند. از این ترکیبات میتوان به عنوان جایگزین سموم و یا در کنار آنها در برنامه مدیریت تلفیقی آفات مکنده در گلخانه ها استفاده کرد.
نویسندگان
محمدسعید امامی
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
جواد کریم زاده
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
صادق جلالی
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :