سال انتشار: 1398
محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت
کد COI مقاله: THPC02_085
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 117
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله فن های tagging و تاثیر آن بروی خطاهای پزشکی: مطالعه مروری نظام مند
چکیده مقاله:
مقدمه: وجود یک سیستم ضامن ایمنی در رابطه با ایمنی بیمار، به کاهش خطاهای پزشکی منجر می شود که به تبع آن باعث منافع زیادی در سیستم می گردد. در همین راستا و برای کنترل خطاهای پزشکی، نشانه گذاری (tagging) به عنوان یک استراتژی، می تواند این پتانسیل را داشته باشد که جهت مدیریت خطاهای پزشکی بکار گرفته می شود. لذا هدف مطالعه حاضر شناسایی فن های و فناوری های نشانه گذاری (tagging) موجود برای مدیریت خطاهای پزشکی و بررسی تاثیر این روش ها بر روی خطاهای پزشکی هست.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری نظام مند هست که برای استخراج منابع، کلمات و عبارات tagging,medical errors,labling, marking,colourcoding,barcoding,RFID استفاده شد و منابع از پایگاه های داده و موتورهای جستجوی Pub Med, Science Direct, Web of Knowledge, SID, Google Scholar که در بازه زمانی ژانویه 2003 تا ماه می 2015 و برای مقالات فارسی از 1382 تا خرداد ماه 1394 منتشر شده بود توسط دو محقق استخراج گردید. معیارهای ورود برای مطالعه شامل مقالات به زبان انگلیسی و فارسی، مقالاتی که در آن روش های نشانه گذاری در بیمارستان و برای مدیریت خطاهای پزشکی بکار گرفته شده بود و همچنین مقالاتی که یک روش نشانه گذاری را با روش های دیگری مقایسه کرده بود همچنین معیارهای خروج شامل مقالاتی که به غیراز زبان انگلیسی و فارسی بودند و مقالاتی که روش های نشانه گذاری را در خارج از محیط بیمارستان و یا درزمینه ای غیر از خطاهای پزشکی بحث کرده بود. از تعداد 898 رکورد استخراج شده از 5 منبع جستجو در مرحله اول، درنهایت مطالعه با 24 مقاله انجام شد. به روش Content analysis، داده های مقاله آنالیز شد و تاثیر هر روش روی خطاهای پزشکی استخراج گردید.یافته ها: پنج فن و یا فناوری مربوط به نشانه گذاری درزمینه مدیریت خطاهای پزشکی از بررسی مقالات شناسایی شد که شامل علامت گذاری (Marking)، برچسب زدن (Labling)، کدگذاری رنگی (Colour-coding)، استفاده از بارکد (Bar-coding) و استفاده از فناوری RFID(Radio Frequency Identification) هست. نتیجه بررسی مقالات نشان داد که تمامی روش های نشانه گذاری در کنار مزایا و معایبی که برای آن ها مطرح هست تاثیر مثبتی درزمینه کاهش خطاهای پزشکی دارند.نتیجه گیری: مطالعه حاضر 5 فن نشانه گذاری را درزمینه خطاهای پزشکی شناسایی کرد و نتایج نشان داد تمامی فن ها و فناوری های نشانه گذاری تاثیر مثبتی در کاهش خطاهای پزشکی دارد در بین فن های نشانه گذاری موجود، روش RFID تاثیر گسترده تری بر شاخص های کیفی و کمی مراقبت بهداشتی درمانی دارد افزایش کیفیت خدمات ارائه شده، کاهش مدت زمان مداخلات پزشکی نسبت به روش استفاده از بارکد، امکان رصد کردن تجهیزات پزشکی، بالابود میزان امنیت روش، از مهم ترین مزایای ذکرشده در مطالعات برای فناوری RFID هست.
کلیدواژه ها:
نشانه گذاري، خطاهاي پزشكي، برچسب زدن، علامت گذاري، كدگذاري رنگي، باركد گذاري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/946077/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:یاری فرد، خدیجه و تبریزی، جعفرصادق و پوراصغر، فرامرز،1398،فن های tagging و تاثیر آن بروی خطاهای پزشکی: مطالعه مروری نظام مند،دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت،تهران،،،https://civilica.com/doc/946077
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، یاری فرد، خدیجه؛ جعفرصادق تبریزی و فرامرز پوراصغر)
برای بار دوم به بعد: (1398، یاری فرد؛ تبریزی و پوراصغر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر وراثت در بروز سرطان تخمدان
- بررسی عوامل خطر سرطان تخمدان غیر اپیتلیال
- بررسی شیوع افسردگی در زنان سه ماه سوم بارداری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاهی علوم پزشکی کرمان در سال 1396
- تاثیر عصاره هیدروالکلی رازیانه و کتان بر وزن بدن و ویژگی های مورفولوژی تخمدان فرزندان نسل اول موش سوری
- بررسی اثرات حفاظتی عصاره هیدرو الکلی رازیانه و کتانبر میزان ذخیره فولیکولی تخمدان فرزندان نسل اول موش سوری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.